YALAN HABER YAPIP BİZE İFTİRA ATIYORLAR.
Bir müzisyen olarak yıllarca Karadeniz Bölgesi’nin; özellikle de Trabzon yöresinin yok olamaya yüz tutmuş geleneklerini yeniden gündeme getirerek yeni kuşakların kültürümüzü tanıması için çalışmalar yaptım. Ayrıca Karadenizli olmayan insanların da Karadeniz kültürünü doğru anlamasını sağlamaya dönük çabalarımız oldu. 
Türkiye’de eserlerimiz dillerden dillere dolaştı. Avrupa’da bile en sevilen sanatçılar arasına girdik. Ancak son dönemlerde bizim bu başarımız birileri tarafından kesilmek, engellenmek isteniyor. 
Bu konuda hiçbir açıklamamız olmamasına rağmen, bir siyasi partiye oy verdiğimiz yolunda bilinçli olduğunu düşündüğümüz bir iftira kampanyası yürütülüyor. 
Bir siyasi parti ile ilişkilendirilerek çalışmalarımızın Karadeniz insanı ile buluşması engellenmeye çalışılıyor. 

TEHDİT VE KÜFÜR İÇEREN MESAJLAR ALIYORUM.
Sosyal medyada bir takım insanlar çeşitli videolar hazırlıyor ve bazı medya kuruluşları da bu videolar doğruymuş gibi hakkımızda aslı olmayan iddialar gündeme getiriyor.
Sahne adım üzerinden bile çeşitli saldırılara maruz kalıyorum. Sosyal medya hesaplarımıza tehdit ve küfür içeren mesajlar atılıyor. Organize olduğunu düşündüğüm bu karalama kampanyalarının amacı bizi siyasi çatışmanın içerisine çekmek ve üzerimizden rant elde etmektir. 

HİÇBİR ZAMAN SİYASİ BİR PARTİNİN TARAFTARI OLMADIM.
Aslında bize yapılan bu sataşma, gelişmekte olan Karadeniz müziği ve kültürüne yapılmaktadır. 
Biz müziğimizi yine bildiğimiz gibi yapmaya devam edeceğiz. 
Karadeniz coğrafyasının zengin kültürüne ve tarihine katkı sunmak için çalışmaya devam edeceğiz. Unutulmasın ki güneş balçıkla sıvanmaz. 
Apolas Lermi sadece şarkı söylememektedir. Bu ülkede yaşayan her vatandaş gibi eleştirileri de vardır. Sanatçı olmak bunu gerektirir.
Dinleyicilerimizden ricamız; resmi sosyal medya hesaplarımızdan yapılmadığı sürece, hakkımızda ileri sürülen hiçbir iddiaya ve yapılan habere inanmayınız. 

BANA GÖRE HİÇBİR İDEOLOJİ İNSAN YAŞAMINDAN DAHA DEĞERLİ DEĞİLDİR.
Gerçek sanatçıların ruhu terbiye edilmiştir. Trabzonlu bir müzisyen olarak ülkemizde yaşanan acılara elbette üzülüyorum ve yüreğimde hissediyorum.
Anneler ağlamasın; çocuklar yetim kalmasın..
Hep birlikte sevda türküleri söyleyip, coşkulu horonlar oynayacağımız yarınlar bizim olsun.
Bu yüzden vicdanım barış diyor.
Hiçbir ideoloji bir insanın yaşamından daha değerli değildir. Ben böyle düşünüyor ve buna inanıyorum. 
Hepinizi en samimi duygularımla selamlıyorum