Dünyaca ünlü Apple markasının Trabzon'daki ilk iletişim ve satış noktası olan ESC Apple hizmete açıldı. Gazipaşa Caddesinde yapılan açılışa Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya ve çok sayıda davetli katıldı. Vali Yücel Yavuz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Trabzon’a geliş programı nedeniyle açılışa katılamadığı belirtildi.

EN BÜYÜK DESTEKÇİMİZ HALKIMIZ

Açılışta konuşan ESC Bilişimin sahibi Abdurrahman Samat : ”Bilişim sektöründeki 14. Yılımızda yeni mağazamızın açılışında bulunan herkese çok teşekkür ediyorum. Ankara ve Samsun’da şubemiz bulunuyor fakat Trabzon’da ilk şubemizi de açtık. Yani toplamda üç şubemiz var. 3 kişiyle kurduğumuz ESC, şuan 25 kişilik kocaman bir aile oldu. Apple olarak servis ve satış açısından Karadeniz ve Doğu’ya hitap ediyoruz, bu bölgeler bize ait. Sinop’tan Diyarbakır’a kadar… Eskişehir’de şube açmayı düşünüyoruz ama elbette ki halkımızın desteğiyle. Halkımızın sayesinde büyüdük. Hem bölgemize hem şehrimize minnettarız” dedi.

TRABZON’UN İSTİHDAMI AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ

Ticaret Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu ise, “ Öncelikle böyle güzel bir günde sizlerle beraber olmanın memnuniyetini belirtmek isterim. Yeni bir mağaza yeni bir konsept. Özellikle Apple gibi bir markanın şehrimizde hizmet vermesi, şehrin ekonomisine katkısı, istihdama katkısı açısından gerçekten çok çok önemli. Yeni mağazamın hayırlı olsun Allah utandırmasın “ ifadelerini kullandı.

CUMA GÜNÜNÜN HAYRIYLA AÇTIK

Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da, “Ben öncelikle tüm katılımcılara çok çok teşekkür ediyorum. İlkelilik ve insan sevgisiyle hayırlı ve bol kazançlarını yaşamış olan bu aileye bu güzel mekanda yani Gazi Paşa Caddemizin en güzel cephesinde açtıkları dükkan münasebetiyle sözlerime duayla başlamak istiyorum. Allah bol kazançlar versin, Allah utandırmasın. Böyle bir mübarek Cuma gününde bunu açıyoruz. Cuma namazını eda ettik geldik. Onun hayrıyla, bereketiyle birlikte açmış olduk bu mağazayı” dedi.

Sözlerine Akyazı Stadı’nın açılışında herkesin destek olmak amacıyla katılmasını isteyen Gümrükçüoğlu: “ Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Trabzonspor’umuza destek olmak için gelecek olan Katar Emiri Pazar günü açılışa teşrif etmiş olacak. Şehrimize yarın gelecek olan Katar Emiri akşam Trabzon’umuzda kalacak ve birçok sivil toplum kuruluşuyla görüşmelerini sürdürecek. Bütün Trabzon halkını açılışa şeref konuğu olarak bekliyoruz” diye belirtti. Konuşmasını espri yaparak sonlandıran Gümrükçüoğlu :“ Girişte biletleri parayla değil de hatıra olarak takdim edeceğiz” diyerek sözlerini bitirdi. Konuşmaların ardından davetliler açılış kurdelesini keserek mağazayı hizmete açarken ürünleri de yakından inceleme fırsatı buldular...