Araklı ilçesi'ndeki hastaları ziyaret edip, ihtiyaçlarını karşılayan Başkan Çebi, bölgeyle ilgili istek ve şikayetleri de alarak eksikliklerin giderilmesi konusunda ilgili birimleri görevlendiriyor.
Sosyal belediyeciliğe büyük önem verdiklerini belirten Başkan Recep Cebi, her zaman vatandaşların yanında olduklarını belirterek, "Göreve geldiğimden bu yana her zaman vatandaşlarımızın yanında olmaya çalıştık. Şimdi evde yatalak ve dışarı çıkamayan hastalarımızı ziyaret ederek onlara bayram öncesi ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. En önemlisi ise onlara moral vermeye çalışıyoruz. Bir toplumun gelenek ve göreneklerini, milli ve manevi değerlerini kuşaktan kuşağa aktaran ve bizleri yetiştirerek bugünlere kavuşturan büyüklerimize hak ettikleri saygı, sevgi ve hürmeti göstermek, onların sıkıntılarına ortak olup, çözüm yolları aramak ve hayatlarını kolaylaştırıcı çalışmalar yapmak bizlere düşen en önemli görevdir” dedi.

‘SOSYAL TESİSLERDE ÜCRETSİZ HİZMET’
Araklı Belediyesi tarafından yaptırılan 2 tane sosyal tesisde ücretsiz olarak hizmet verildiğini söyleyen Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, tesislerin Karadeniz’de bir ilk olduğunu belirtti.
Sosyal ve Kültürel faaliyetlerin bir şehrin olmazsa olmazları olduğunu vurgulayan Çebi, “İnsanın kalbine ve zihnine hitap edecek çalışmalar gerçekleştirmek gerekir. Bizce sosyal ve kültürel faaliyetler bir şehrin olmazsa olmazlarıdır. Sosyal ve kültürel anlamda bir takım işler yaptığımızda bir şeyler ürettiğimizde kendimizi daha mutlu hissediyoruz daha haz veren çalışmalar oluyor. Bunların belki yapmış olduğunuz alt geçitler gibi üst geçitler gibi veya işte konutlar, parklar gibi çok somut çok gözüken yanları yok. Nihayetinde insana hizmet olarak zihne kalbe hitap eden çalışmalardır bunlar. Fakat kabul edelim ki şehrin olmazsa olmazı ‘insan’dır. Bizlerde yerel yönetim olarak büyük bir aşkla Araklımızı bulunduğu yerden, çoktan hak ettiği daha yüksek seviyelere hayallerimizin araklısına taşımak gayretiyle gecemizi gündüzümüze katarak çalışmak durumundayız ve çalışıyoruz. ‘Bizi çalışmak kurtarır. Sevdamızın adı da Araklı'dır” şeklinde konuştu.