61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’da dün akşamdan beri yağan sağanak yağmur Araklı İlçesinde felakete neden oldu. Araklı’nın Yeşilyurt Mahallesinde HES borusu patlarken Çamlıtepe’de de büyük felakete neden oldu. Her iki mahallede de yaşanan felaket sonrasında Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi kısa bir açıklama yaptı. 

İstanbul’da bulunan Başkan Çebi, yaşanan felaket sonrasında Araklı’ya geri dönüyor. Başkan Çebi, "Yeşilyurt ve Çamlıtepe’de büyük afet var. Araçlar afetin altında kalmış, büyük evler kaymış. Ben İstanbul’dayım dönüyorum. Cam ve mal kaybıyla ilgili henüz bir bilgi verilmedi. Yeşilyurt’ta büyük hes olduğu söyleniyor. Hem yağmur hem de Hes borusunun patlamasıyla yaşanan bir durum var” dedi. 

Araklı Belediyesinin sosyal medya hesabından Kaymakamlığın duyurusu yayınlandı. Yapılan duyuruda, Araklı’nın sel felaketi yaşanan Çamlıtepe ve Yeşilyurt Mahallelerine gidilmemesi uyarısında bulunuldu. Uyarıda, "İlçemiz Çamlıktepe ve Yüceyurt mahallelerinde yaşanan sel felaketi nedeniyle Araklı ilçe merkezinde yaşayan vatandaşlarımızın hiçbir şekilde bu mahallelere gitmemeleri ve yetkililere yardımcı olmaları rica olunur” ifadeleri yer aldı.

Trabzon Araklı'da sel dehşetinin görüntüsü

Trabzon'da HES borusu patladı: Çok sayıda kayıp ve yaralı var

Trabzon Araklı'yı sel vurdu!

Trabzon'da kaymakamlıktan uyarı geldi, o mahallelere gitmeyin!

Beytullah Bozali, Araklı'da selden kurtulma anına anlattı