Trabzon Valiliği Trabzon'un Araklı ilçesinin Turup bölgesinin çöp depolama olacağına dair iddalarını yalanladı arayışlarımız sürmektedir dedi.
İşte Valilik'ten yapılan o açıklama :   Bazı basın yayın organlarında yer alan ‘’Devlet Baba Çöplük Dedi – Araklı Halkı İsyanda- Çamburnu Doldu Sıra Turup’ta - Araklı Halkına Turup Çalımı mı?’’ şeklindeki haberler üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur.
 
 Trabzon- Rize Katı Atık Birliği (TRABRİKAB)  tarafından düzenlenip, düzenli katı atık depolama alanı olarak kullanılan Sürmene Çamburnu depolama alanının yakın bir gelecekte dolacak olması üzerine birlik tarafından yeni depolama alanları araştırılmıştır. Tespit edilen yerlerden bir tanesi de Araklı Turup bölgesidir. Turup bölgesinin depolama alanı olarak hazırlanması için gerekli alt yapı çalışmalarına başlanmış, bakanlık nezdindeki gerekli izinler alınmış olmasına rağmen daha sonra bu çalışmadan vazgeçilmiştir.
 
Çöpün bertaraf edilmesi için yeni bir teknoloji olan yakma ve enerji elde etme sistemine geçilmesine karar verilmişti. Bu çerçevede yeni yatırımın yapılacağı yer belirleme çalışmaları devam etmektedir.
 
 Gazetelere konu olan yazı ise, önceki döneme ait olup Çevre ve Şehircilik Bakanlığının anılan yer ile ilgili yazışmayı ve ÇED raporunu içermektedir.