Sel bölgesinde Artvin, Rize, Giresun ve Samsun'dan gelen AFAD ekipleri, UMKE, Rize-Artvin Deniz Polisi, AKUT ve Ankara’dan gelen 30 kişilik Jandarma Arama Kurtarma Timi’nin de içinde bulunduğu 310 kişilik ekip görev yapıyor. Bu ekiplerde DSİ, Büyükşehir Belediyesi, Kızılay ekipleri de yer alırken, bir kadavra köpeği de arama çalışmalarında aktif rol oynuyor. 

Arama kurtarma çalışmalarına, AFAD Trabzon, AFAD Samsun, Jandarma, Rize - Artvin Deniz Polisi, 112 ekipleri, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi ekipleri, İtfaiye, UMKE, DSİ, AKUT ve Kızılay’dan da 3 personeller katıldı. 

Bölgede arama kurtarmada kullanılan araç sayısı 52 olarak ifade edilirken iş makinesinin ise 27 olduğu kaydedildi. Arama kurtarma çalışmalarına 1’de kadavra köpeği eşlik ediyor. 

Bölgeye DSİ ekipleri onlarca kamyonla dere ıslah çalışması için kaya parçaları taşırken, 52 araç ve 27 iş makinesi selin ortaya çıkardığı tabloyu ortadan kaldırmak ve Araklı-Bayburt karayolu ile Araklı-Çamlıktepe karayolunu ulaşıma açmak için çaba sarf ediyor. 
Kızılay ekipleri ise ilçe merkezine getirilen sel mağdurlarının yiyecek, içecek ve barınma ihtiyaçları için yardımcı oluyor, onlara hizmet veriyor. Bugün 300 kişilik kumanya hazırlanarak mağdurlara ve yakınlarına yemek hizmeti verilecek. 
Öte yandan selde hayatını kaybeden mahalle esnafı Mahmut Köse, imam Soner Özbay ile Araklı Belediye personeli Ali Abdullah bugün son yolculuklarına uğurlanacak. Ali Abdullah için öğle namazı sonrasında Araklı Küçük Camii'de cenaze namazı kılınacak.