Trabzon'da 18 Haziran 2019 günü meydana gelen ve 7 kişinin ölümü ve 3 kişinin kaybıyla sonuçlanan sel felaketinde babasını kaybeden Ahmet Cevahir 61saat'e flaş açıklamalarda bulundu. Burada yaşanan ilk sel olayının bu olmadığı daha öncede bu tür ama bundan biraz daha az şidettli sel olaylarının yaşandığı ve bunlara rağmen Çamlıktepe Mahallesinde hiçbir önlemin alınmadığına vurgu yaptı.

Burada önlem alınmadı! 

Babasını kaybeden Araklı Çamlıktepe sakinlerinden Ahmet Cevahir; "Burada 3 gün  önce küçük çaplı bir sel meydana geldi. Burası dere yatağı burada hiç bir tedbir alınmadı, bir boşlatma yapılmadı. Bir evin duvarında bir çatlak meydana gelse evi tahliye edip onarırlar ama burada öyle bir şey yapmadılar. Bir önlem alınsaydı bu can kayıpları meydana gelmezdi" diye konuştu. 

Cevahir; "Sel olayları son 4 yıldır daha çok oluyor, derenin yukarısında bir yol yapıldı o çalışma sonucunda biriken molozlar derenin önünü kapattı. Burada biriken su yağan şiddetli yağışla beraber derenin önündeki molozları katarak aşağıya doğru geldi. Molozlar buradan önceden temizlenseydi selin etkisi bu kadar şiddetli olmazdı" dedi. 

Bu işçileri neden yolladınız?

"Araklı merkezde heyelan uyarısı yapılmasına rağmen belediye işçilerini Çamlıktepe'ye kim gönderdi?" diyen Cevahir; Araklı merkezde köylerde heyelan olabilir diye anons yapıldı madem böyle bir olay var oraya neden belediye işçilerini önceki günlerde meydana gelen selin artıklarını temizlemek için yolladınız? Neden ordaki vatandaşı oradan tahliye etmediniz? Bu bir ihmal değilmidir sizce" şeklinde konuştu.