Trabzon Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Araklı ilçesinin Değirmencik köyüne bağlı Seymenli Mahallesi'nde suların akmadığı ve taşıma suyla oruç açıldığı yönünde çeşitli haberlerin basında yer aldığı ve bunun üzerine aynı gün İl Özel İdaresi ekiplerinin yerinde inceleme gerçekleştirdikleri belirtildi.

Geçmiş yıllarda yapılan Değirmencik grup içme suyu ile Araklı Yeşilköy Merkezköy-Değirmencik ve Yoncalı köylerine içme suyu getirildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Mevcut tesis, yapılan kısmi tamiratlarla çalıştırılmaktadır. Grup içme suyu isale hattının yerleşim yerlerinden geçmesi nedeniyle köylüler tarafından sık sık delinerek su alınmasından dolayı grupta yer alan köyler yeteri kadar su alamamaktadır. Bu sebeplerden dolayı Değirmencik köyü Seymenli Mahallesi'nin yeteri kadar su alamadığından dolayı, köy sakinleri içme suyu ihtiyaçlarını köy içinde yer alan küçük gözelerden sağlamaktadır. Havaların kurak gitmesi, bölgenin yapısı itibariyle ve bu aylarda köy nüfuslarının artması sebebiyle bu gözelerin de yetersiz kaldığı görülmüştür."

Tüm bu olumsuzlukları ortadan kaldırmak için yeni bir proje hazırlandığı vurgulanan açıklamaya, şöyle devam edildi:

"Proje ile geçmiş yıllarda yapılan asbest boruların kaldırılarak yerine günümüz teknolojisine uygun polietilen ve çelik boruların kullanılması ve ana isale hattı güzergahının yerleşim yerlerinin dışından geçirilmesi planlanmıştır. Sonuç olarak yapılan proje hayata geçirildiğinde, Değirmencik köyü ile birlikte Yeşilköy, Merkezköy ve Yoncalı köylerimiz sağlıklı ve yeterli içme suyuna kavuşturulmuş olacaktır."