Araklı MYO kapsamında lojistik programı açmayı planladıklarını kaydeden Baykal, “Merkezdeki eleman ihtiyacını karşılayacak hazırlık yapmalıyız” dedi.

Prof. Dr. Baykal, “Yeriyle             
Değil Niteliğiyle İlgiliyim
LOJİSTİK Merkez’in nereye kurulacağına ilişkin görüş belirtmekten kaçınan Prof. Dr. Baykal, “Lojistik Merkez çok komplike bir konu. Esas yönlendiricisi siyasi ayağı olacaktır. Benim lojistik merkez şurası olsun, burası olsun deme şansım yok. Ancak daha fazla geç kalmamamız lazım. Bunu söyleyebilirim” şeklinde konuştu. 

KTÜ Senatosu Trabzon’a kurulması planlanan lojistik merkeze personel alt yapısı sağlamak için YÖK’e önerdiği Araklı MYO kapsamında lojistik programı açılması talebinde bulundu. KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal 3 yıldan bu yana tartışılan lojistik merkezin bir an önce Trabzon’a kurulması için daha fazla gecikilmemesi gerektiği uyarısında da bulundu. KTÜ olarak lojistik merkeze alt yapı oluşturacak eleman açığını temin etmek için harekete geçtiklerini ifade eden Rektör Baykal, “KTÜ olarak YÖK’e yeni bir MYO teklifinde bulunduk. Araklı MYO teklifimiz içerisinde geniş kapsamlı bir programı olan lojistik bölümü var. Teklifimiz YÖK tarafından kabul edilirse söz konusu lojistik programımızdan mezun olanlar lojistik merkezde ihtiyaç olacak eleman teminini sağlayacaktır. Bunun yanı sıra benim lojistik merkezin yeri şurası olsun burası olsun deme şansım yok. Ancak nihayetinde daha fazla geç kalmamamız lazım” dedi.

Lojistik merkezin çok komplike bir konu olduğuna dikkat çeken Rektör Baykal, “Lojistiğin esas yönlendirici olan siyasi ayağı olacaktır. Bunun ötesinde ciddi yatırım gerekiyor. Biz şahsi beklentilerimiz çerçevesinde değil kentin ve KTÜ’nün geleceğini düşünerek hareket ediyoruz. Bu anlamda Araklı MYO teklifimiz içerisinde geniş kapsamlı bir lojistik programı var. Bunu kurulacak olan lojistik merkez çerçevesinde planladık” dedi.

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal KTÜ Senatosu’nun ilçelerdeki MYO’larla ilgili düzenlemelerine de açıklık getirerek, “Kamuoyu tarafından ilk etapta uygulamamız anlaşılamadı. Siyasetçilerimiz, STÖ’ler bazı tepkiler verdi ama anlatınca onların da algıları değişti. Bizim yapmaya çalıştığımız MYO’larımızı iyi olduğu alanlarda daha güçlü duruma getirmektir. Herkesin her şeyi yapması değil, herkesin iyi yaptığı şeyi yapması bizim için önemlidir. İlçelerdeki amacımız MYO’larını ortadan kaldırmak değil, aksine onları daha güçlü hale getirmektir. Sonuçta imkanlarımız belli. İmkanları dağıtırken akılcı hareket etmeliyiz. Güçlü bir alt yapı oluşturmanın peşindeyiz. Ama bütün bu uygulamalarımız YÖK’e sunulan senato kararlarıdır. YÖK nihai kararı verecektir. Beşikdüzü ve Vakfıkebir ağırlıklı olarak sosyal programların olduğu yüksekokullardır. Açıkçası bu alanlarda güçlüler. Arsin’in fen ağırlıklı programı var. Maçka’nın ise yine fen ve gıda ile ilgili programı var. Sürmene’de ise fen ağırlıklı programlar bulunuyor. Trabzon’da turizmle ilgili yatırımlar var. Turizmle ilgili geniş çalışma alanı olan yer sahil tesislerimizdeki uygulama alanı olarak kullanılan MYO’muz bulunuyor. Dolayısıyla oraya aktarımda bulunduk. Maçka’daki Turizm MYO’nun Maçka’ya sağladığı alt yapı hizmetinin, staj hizmetini sahil tesislerinden sağlayacağız. Bu konuda endişeye kapılmaya gerek yok. Sonuç olarak şunu söylemek isterim ki KTÜ’ye eleştiri yapmadan önce iyi bir diyalog olursa daha verimli bir zemin üzerinde ilerlemiş oluruz” ifadelerine yer verdi.