Araklı Çarşı Mağazası'nda düzenlenen ve 3 gün sürecek olan kermesin açılışı Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Araklı Kaymakamı Adnan Tezcan, Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi ile birlikte çok sayıda siyasi parti temsilcisi, daire amiri ve vatandaşın katılımlarıyla gerçekleşti.

ÇEBİ: "SOYDAŞLARIMIZ ACI İÇERİSİNDE"

Kermesin açılışında kısa bir konuşma yapan Araklı Belediye Başkanı Çebi, "Soydaşlarımız, Bayırbucak Türkmenlerinin acı içerisinde olduğunu biliyoruz. Bizler de onlara buradan katkımızı sağlamak, onların rahatlığını sağlamak, daha iyi koşullarda yaşayabilmesi için bu yardım kermesini düzenledik. Kermese uzaktan, yakından katılan herkese çok teşekkür ediyorum. Müslümanlar üzerinde oynanan bu oyunların ve bu savaşların bir an önce bitmesini büyük Allah'ımdan niyaz ediyorum" temennisinde bulundu.

GÜMRÜKÇÜĞOĞLU'NDAN OYUNU BOZACAĞIZ MESAJI

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu yaptığı selamlama konuşmasının ardından, yapılan kermesin bir sosyal sorumluluk olduğuna dikkat çekerek Araklı'nın bu konuda farkını ortaya koyduğunu söyledi. Bayırbucak Türkmenleri'nin İstiklal mücadelesi ve ölüm kalım mücadelesi verdiğine dikkat çeken Gümrükçüoğlu, Suriye'nin Çanakkale'si, Bayırbucak Türkmenleri'nin olduğu bölgedir diyerek şöyle konuştu: "Soydaşımız, dindaşımız olan o kardeşlerimiz, yine Türkmen Dağı'nda, Türkmen dindaşlarımızın, soydaşlarımızın istiklalini temsil etmeye ve temin etmeye devam edeceklerdir. Hepimizin bildiği gibi bitin uluslararası güçler Ortadoğu'da oyunlarını ortaya koyuyorlar. daha dün Musul etrafında tamamen insani amaçlı ve teröre karşı eğitim maksatlı bulunan birliğimize roketlerle saldırı düzenlendi. Biz millet olarak terörün her türlüsüne karşı olduğumuzu, yurdumuzu kana bulamak isteyen katiller sürüsüne karşı, bugün ülkemizin içerisindeki vilayetlerde de, ilçelerde de kazınmak istenen hendeklere karşı ve bu hain sürüsünün asker evlatlarımızı, polis evlatlarımızı arkadan kurşunlamaları, kurdukları bombalı tuzaklarla karşılarına çıkamadan hasar ve zayiat vermeye gayret etmelerine rağmen terörü her yerden temizleyeceğimizi, Allah'ın izniyle ve aziz milletimizin desteğiyle sürdürecek olduğumuzu ve sürdürmeye de devam edecek olduğumuzu gösteriyoruz. bu güzel kermesi düzenleyen, başta himayeleriyle Araklı'nın çalışkan Kaymakamı Adnan Tezcan Beyefendi'ye ve bizzat yanından yer almış eşi hanımefendiye ve belediye başkanımız Sayın Recep Çebi'ye ve onun da eşi hanımefendiye şükranlarımı ifade ediyorum. Adnan Tezcan Bey ilçelerin içerisinde ön adımı alarak bu kermesi düzenleyip, nasıl buradan Türkmen Dağı'na mesaj veririz, onu ortaya koyan kaymakamımızdır. Burada yürekten kendisini alkışlıyor ve kutluyoruz. Onunla birlikte mücadeleyi veren Recep Çebi kardeşimizi ve eşini, bütün siyasilerimizi, tüm katılıp emek verenleri kutluyoruz. İnşallah bu kermesle birlikte oraya gönülden mesajımızı göndermiş olacağız."

KAYMAKAM TEZCAN: "TÜRK MİLLETİ BU CENDEREDEN ÇIKAR"

Kermesi düzenleyen Araklı Kaymakamı Adnan Tezcan ise yaptığı konuşmada, "Allah tüm Müslüman ve İslam alemine yardım etsin. İnşallah bu milletimizin uyanışı olur. Bu cendereden Türk Milleti, Türk İslam Millet inşallah zaferlerle çıkar. Destek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Hepsinden Allah razı olsun" dedi.

DUALARLA AÇILDI

Konuşmaların öncesinde Araklı Merkez Cami İmamı Ayhan Kuçük, Kur'an Tilaveti okurken, konuşmaların ardından Muhitin Öztürk Saffet Çebi İlk Öğretim Okulu İmam hatip öğrencilerinden oluşan koro, ilahiler seslendirdi. Bayırbucak Türkmenleri için düzenlenen kermes 19 Aralık Cumartesi günü son bulacak.