Suriye'de 4 yıldır süren savaş nedeniyle sağlıklı bir şekilde tarım ve ticaret yapılamadığından ekmek için gereken UN ihtiyacı Türkiye'den karşılanmakta. Suriye tarafında bir fırın malesef UN olmadığı için kapandı ve 5-6 gün içinde UN gitmez ise diğeri de kapanacak. Ayrıca, Reyhanlı içinde bir fırın ile UN karşılığında, ekmek almak için anlaşma yapılmış ama UN olmadığı için buradan da ekmek alınamadığı belirtilmektedir. Bu yüzden İHH Vakfı "Acil Un'a İhtiyaç Var" sloganıyla kampanya başlattı.
Araklı stk temsilcileri olarak bizde bu kampanyaya destek olarak 500 çuval unla destek oldu.
İMAMHATİP LİSESİ MEZUN VE MENSUPLARI DERNEĞİ DESTEK OLDU
Araklı da başlatılan humömmalı çalışmada kimlerin emeği yokki . Kısaca Araklı elele verdi. Suriyede bayırbucak türkmenlerine ekmek olacak unları temin ederek 1 tır yola çıktı. Konu ile açıklama yapan Araklı diyanetsen şube başkanı Ömer Tutuş "Araklıdan Suriyedeki Bayırbucak türkmenleri kardeşlerimize ihh kanalıyla Acil un çağrısına uyarak kardeşlerimize fırında ekmek yapılarak ulaştırtılması için 500 çuval un temin ettik. Araklıda stk temsilcilerinden alında sokaktaki vatandaşa esnafımızdan memuruna kadar herkesin katkısı oldu. Herkesden allah razı olsun. Bu bir başlangıç oldu. Arkası gelecek. gerek gıda giyecek ve diğer ihtiyaçlarla ilgili çalışmalarımız olacak " dedi..
AyrıcaTrabzondaki Fırıncılar Odası da 1 tır UN yardımı yapabileceklerini söylediler. Çalışmalarımız devam etmektedir.dedi.