Örs, yaptığı konuşmada felaket sonrası Araklı için 1.5 milyon TL yardım ödeneği gönderilmesinden dolayı yetkililere teşekkür ederek, Yomra için de aynı şekilde acil yardım ödeneği çıkarılmasını istedi.

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde meydana gelen ve aşırı yağışlara bağlı olarak sonuçlanan sel ve heyelanlar hem can hem de mal kayıplarına sebep olduğunu ifade eden İYİ Parti Trabzon milletvekili Dr. Hüseyin Örs, “Son acı tecrübeyi geçtiğimiz günlerde Trabzon'un Araklı ve Yomra ilçelerinde yaşadık. Bildiğiniz gibi, Araklı'daki felakette 8 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 2 vatandaşımıza da maalesef hâlen ulaşılamamıştır. Araklı ilçemize AFAD Başkanlığınca 1,5 milyon TL'lik acil yardım ödeneği çıkartılmıştır. Felaket sonrası yapılan bu acil yardım inşallah yaraların sarılmasına vesile olur” dedi.


Örs, Yomra’da da can kaybı olmamasına rağmen sel ve heyelanın boyutlarının büyük olduğunu kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü “Araklı'daki felaketin hemen akabinde Yomra ilçemizde de sel ve heyelan felaketi yaşanmıştır. Yomra için tesellimiz, Araklı'da olduğu gibi can kaybı olmayışıdır. Bunun için de Allah'a şükürler ediyoruz ki Yomra'da can kaybı yaşanmamıştır. Ancak sel ve heyelanın boyutları Yomra ilçemizde de oldukça büyüktür. Yomra ilçemizin özellikle Demirciler ve Çamlıyurt mahallelerinde meydana gelen selde yaklaşık 3-4 kilometrelik yol selden dolayı kullanılamaz hâle gelmiştir. 3 tane köprü, mahalle merkezlerindeki menfezler ve eski yollar yıkılmıştır. Yomra-Oymalı Grup Yolu günlerce ulaşıma kapanmış ve bölgede uzun süreli elektrik kesintileri yaşanmıştır. Bazı mahallelerdeki elektrik kesintileri hâlen de yaşanmaktadır. Şu anda Yomra Belediyesi, iş makineleri yetmediği için, dışarıdan kiralama yaparak tahribatı ortadan kaldırmaya çalışmaktadır.”


AFAD’ın Yomra içinde yardım ödeneği çıkarmasını talep eden Dr. Hüseyin Örs “Bu noktada bir hususu dile getirmek istiyorum: Meydana gelen afet ve acil durumlar nedeniyle, afetzedelere, acil temel ihtiyaçlarının karşılanması ve içme suyu, kanalizasyon, istinat duvarı, menfez gibi, altyapıdan meydana gelen hasarların giderilmesi amacıyla, Yomra ilçemize de AFAD tarafından bir an önce acil yardım ödeneği çıkarılması gerekmektedir. Bu konuda ilçe belediyesi, Sayın Valimiz ve diğer ilgili birimlerin harekete geçtiğini biliyorum. Konunun önemine binaen, Ankara'dan Yomra için de acil yardım gönderilmesi hususunu oradaki vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi açısından yüce Meclisimizde dile getirmek istedim.” dedi.

Örs, konuşmasının son bölümünde sel ve felaket bölgesinde çalışmalarda bulunan herkese teşekkür ederek “Kendim de bizzat, sel felaketi olan bölgedeydim, vatandaşlarımızla görüştüm, yetkililerden bilgi aldım. Hem Trabzon Büyükşehir Belediyesi, hem DSİ, AFAD, Karayolları ve diğer kamu kurumlarına ait ekipler ve hem de Araklı ve Yomra ilçe belediye ekipleri canla, başla orada felaketin acı izlerini silmek adına çalışmalarına devam ediyor; onlara da sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum, kolaylıklar diliyorum ve inşallah bir daha hiçbir yerimiz böyle afetle, felaketle karşılaşmaz diyorum.” dedi.