Valilik makamında gerçekleştirilen protokol törenine Vali Dr. Recep Kızılcık’ın yanı sıra Araklı Kaymakamı Avni Kula, Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, Milli Eğitim Müdürü Taner Kırbaç, işadamları Orhan ve Yüksel Öztürk katıldı.

Özyurt kardeşlerin Trabzonlu işadamlarına örnek oluşturması gerektiğini ifade eden Vali Kızılcık, “Doğduğu ve büyüdüğü topraklarda kendilerinin çektikleri sıkıntıları gelecek nesillerin çekmemesi için, Özyurt kardeşlerimiz tarafından 24 derslikli okul inşa edilecek. Ben kendilerini huzurlarınızda tebrik etmek istiyorum. Trabzonlu olup, ilimizde ve ilimiz dışında yaşayan işadamlarımıza Özyurt kardeşlerimizi örnek göstermek istiyorum” dedi.



Orhan ve Yüksel Özyurt isimli hayırsever kardeşler ise memleketlerine okul yaptırdıkları için son derece memnun olduklarını ifade ederek, “İstanbul’da çalışıyoruz. Babam bizim köyümüzün ilk öğretmeni. İlk görevine İstanbul’da başladı. Orada babamızın adına bir ilkokul yaptırdık. Sayın Kaymakamımızın ve Belediye Başkanımızın teşviki ve Valimizin onayı ile ikinci okulumuzu burada yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Eğitimci bir aileden gelen insanlar olarak, bunun mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Öte yandan Araklı Yolgören mahallesinde 720 öğrenci kapasiteli olacak okulun adı Ali Cevat Özyurt İlköğretim Okulu olacak.