Olay 16 Temmuz günü saat 20.00 sıralarında ilçe merkezinde meydana geldi. Aralarında husumet olduğu öğrenilen aynı aileden 2 grup, ilçe merkezinde tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüştüğü olayda gruplar birbirine silahla ateş etti. Yaşanan olayda kim tarafından vurulduğu henüz tespit edilemeyen bir kişi tarafından vurulan 26 yaşındaki Hasan D. olay yerinde, 68 yaşındaki Emine D. ise kaldırıldığı Trabzon Fatih Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Olayda hafif şekilde yaralanan 27 yaşındaki Yusuf D. ile 26 yaşındaki Ergün D. ise Trabzon'daki hastanelerde tedavi altına alındı. İlçede bulunan bir çay fabrikasının önünde terk edilmiş olarak bulunan 61 LH 438 plakalı otomobilde çok sayıda kurşun izine rastlandı.

Akrabalar arasında meydana gelen olayda hayatını kaybedenler için İlçe Kaymakamı Avni Kula ve İlçe Belediye Başkanı Recep Çebi devreye girerek cenazelerin defin işlemleri için ailelerle görüştü. Yapılan görüşmelerin ardından güvenlik gerekçesiyle, hayatını kaybeden Hasan D. dün ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından ilçenin Çapanlı Köyü’ndeki aile mezarlığında, olayda hayatını kaybeden Emine D. ise bugün öğle namazına müteakip ilçe merkezindeki Fatih Camii’nde kılınana cenaze namazının ardından aynı yerdeki aile kabristanlığında toprağa verildi. Emine D.’in cenaze namazında ilçe merkezinde polis ve jandarmanın geniş güvenlik önlemleri aldığı gözlendi.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında Seyfettin D.(46) firari olarak arandığı öğrenilirken, olaya karışan Ergün D.(27), Murat D (15)., Şahin D.(18), Mehmet D., Abbas Ç. ve Yusuf D.(25), göz altına alındığı belirtildi. Gözaltında bulunan 6 kişi için savcılıkça göz altı süresi uzatılırken, şüphelilerin yarın adliyeye sevk edileceği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.