Trabzon'un Araklı İlçesi'nde, aralarında husumet bulunan 2 akraba grubu arasında silahlı çatışma yaşandı. 26 yaşındaki Hasan D. ve 68 yaşındaki Emine D.'in hayatını kaybettiği olayda 2 kişi de yaralandı. Olayla ilgili 7 kişi gözaltına alındı, kaçan bir kişinin ise arandığı öğrenildi.

Olay bugün akşam saat 20.00 sıralarında ilçe merkezinde meydana geldi.
Edinilen bilgilere göre aralarında husumet olduğu öğrenilen aynı aileden 2 grup önce Çapan Köyünde tartıştı. Kız alıp verme (Boşanma) meselesinden çıktığı ileri sürülen kavga daha sonra ilçe merkezinde devam etti.



Tartışmanın büyüyerek kavgaya dönüştüğü olayda gruplar birbirine silahla ateş etti. İlçe merkezindeki 4 farklı mahallede süren silahlı çatışmada başından vurulan 26 yaşındaki Hasan D. olay yerinde, 68 yaşındaki Emine D. ise kaldırıldığı Trabzon Fatih Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

Silahlı çatışmada 27 yaşındaki Yusuf D. ile 26 yaşındaki Ergün D. ise hafif şekilde yaralandı ve Trabzon'daki Fatih Devlet Hastanesi ve Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.


Olaya el koyan polis ilçenin giriş ve çıkışlarını kontrol altına aldı, ilçede bulunan bir çay fabrikasının önünde üzerinde çok sayıda kurşun izi bulunan 61 LH 438 plakalı otomobili terk edilmiş halde buldu. Olaya karıştığı ileri sürülen 7 kişi gözaltına alındı. Kaçan bir kişi ise aranıyor.

Trabzon Emniyet Müdürü Ertan Yavaş'ta olay yerine giderek polislerden bilgi alırken olayla ilgili polis geniş çaplı soruşturma başlattı.


Kaynak: 61saat.com