Araklı Bayram Halil Devlet hastanesinde değiştirilen yol güzergâhı gündemden düşmüyor.

Utanç duvarı gibi

Araklı Bayram Halil Devlet hastanesin de değiştirilen yol güzergahı gündemden düşmüyor. 2003 yılında devlet tarafından yaptırılan daha sonra hayırsever iş adamı Bayram Halil tarafından ek binalar yapılarak tamamen yenilen Araklı devlet hastanesin de ana yola cephe olan acil ve hastane girişinin değiştirilerek ters yöne açılmasından sonra önceki girişin kapatılması ile tartışmalar hiç durmandan devam ediyor.

Araklı’da yapılan hastanenin yolu olmadığından 2003 yılında o zamanki Araklı belediye başkanı Ümit Çebi ve kaymakam tarafından Elmas Erbay’a ait araziden 14 mehter genişliğinde 120 metre uzunluğunda ana yola bir bağlantı kurularak hiçbir bedel alınmadan hibe edilmiş ve hastaneye kolay ulaşım sağlanmıştı. Yolu bağışlayan Hacı Elmas Erbay’a o zamanki sağlık bakanı Recep Akdağ tarafından da onur plaketi verilmişti.

2012 yılında hayırsever iş adamı Bayram Halil’in devletin yaptırdığı binayı da yıkarak modern bir hatan yapıp ismini de Araklı Bayram Halil koyarak hizmet vermeye devam ettiği sıralarda hastanenin 40 köyün ve 3 beldenin ulaşımını sağlayan ana yola bakan girişini kopartarak ara yola çevrilmesinin ardından tepkiler bir türlü dinmedi.

Erbay Kapanan yolun kime zararı vardı.

Yolu bağışlayan hayırsever Hacı Elmas Erbay’ın oğlu Bilal Erbay böyle bir uygulamaya sesiz kalınmasına feryat ederek ana yolun önüne örülen duvarın utanç duvarı olduğunu Araklı için kara bir leke olduğunu, kapanan yolun kime zarı vardı diyerek şunları söyledi.: insanı yaşatmak için bu kuruma en kolay, en çabuk,  en etkili ve donanımlı sağlıklı bir şekilde hastaların acile zamanında yetiştirilmesidir.  Görüyorum ki bu durum bizim hastanemizde zora sokulmuştur. Şöyle ki: hastaneyi yapan müteahhit hastanenin yönünü değiştirdi neden?

Kamu yararı için mi, hasta yararı için mi, aciliyete cevap verecek mi, yoksa aciliyet insan sağlığı göz ardı edilerek üçüncü şahıslara rant sağlamak için mi, bu keyfiyeti devlete hastane yapıyorum diye müteahitin insafına bırakabilir misin. Hastane insan sağlığı ile ilgili hizmetin verildiği, yani açıl müdahalenin yapıldığı yer olduğu için yolun değişmesi ile hastaneye ulaşımın zora sokulmasından doğacak sorumluluğu kim üzerine alabilecek. Hastaneyi yapan müteahhit böyle bir şeyi yapma keyfiyetini han ki kanundan ve yetkiden alıyor. Kamu yararını korumakla devlet adına yetkili olan mülki amir ve belediye suç işlemiş olmuyorlar mı? Şu anki mevcut yoldan iki araç yan yana geçemez

HABER MUSTAFA SOLMAZ