Bazı işletmeciler tarafından fahiş fiyatlarla kandırıldıklarından yakınan turistlerin kurdukları sitelerde söz konusu kişileri fişledikleri öğrenildi.

HAREKETE GEÇTİLER

Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte turizm sektörü de hareketlenmeye başladı. Özellikle Arap ülkelerinden Doğu Karadeniz Bölgesi’ne bu yıl rekor bir ziyaret bekleniyor. Turistlere yönelik Ordu reklam tanıtımlarına başladı. Giresun yatırımlar için harekete geçti. Rize Ayder faktörünü ön plana çıkarmaya çalışırken Trabzon’da pek fazla bir değişiklik olmadı.

ÖZEL SİTE KURDULAR

Özellikle yaz sezonundaki yüksek tarifeli fiyatlardan yakınan Arap turistlerin bu yıl Doğu Karadeniz Bölgesi’ni ziyaret edecek olanlar için özel bir internet sitesi kurarak şikâyet hattı oluşturdukları ortaya çıktı. Turistlerin hangi esnafın fazla para aldığını, hangisinin daha uygun olduğunu yazdıkları öğrenildi.

MUHATAP BULAMIYORUZ

Özellikle 80 liralık odaların yaz aylarında 800 liraya çıktığından yakınan Arap turistler, bu konuda da yetkililerin pek fazla bir şey yapmadığını belirterek, “Hem turist istiyorlar hem de bizlere çok yüksek rakamlarla oda satıyorlar. Daha sonra da şikayet edecek muhatap bulamıyoruz. Böyle giderse Karadeniz Bölgesi yerine başka illeri tercih edeceğiz” ifadelerini kullandılar.