61SAAT HABER SERVİSİ - Kuveyt hava yolu taşıcı şirketlerinden Jazeera Airways, haftada 3 kez Türkiye’ye uçuş yapacaklarını açıkladı. Koronavirüs sürecinin ardından Türkiye’ye 4 aylık bir aranın ardından yeniden uçuş yapacak Jazeera Airways’in uçuşlarına 3 Ağustos’tan itibaren başlayacağı ifade edildi. 
Kuveytli şirketin Türkiye’de uçuş yapacağı havalimanları ise İstanbul Uluslararası Havalimanı, Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, Milas - Bodrum Havalimanı ve Trabzon Uluslararası Havalimanı olarak açıklandı. 
Haftada 11 uçuşun gerçekleştirileceği belirtilen Jazeera Airways CEO'su Rohit Ramachandran, “Türkiye her zaman turizm talebinin yüksek olduğu büyük bir destinasyon olmuştur. Bu nedenle yolcularımızın Karadeniz kıyısında bulunan tarihi simge yapıları, turistik yerleri ve zengin kültürü keşfetmeleri için doğaldır. ”

Ramachandran, “Karadeniz'e bakan Trabzon, Türkiye'nin kuzeydoğusunda yer almaktadır ve Trabzon Kalesi'nin yanı sıra sahil dağlarıyla da ünlüdür. Trabzon'da “Türk mutfağının zengin mutfak paletinin tadını çıkarabilir” ifadelerini kullandı. 

Kuveytli firmaların Trabzon seferlerine başlayacak olması ise Trabzon’da, Koronavirüs nedeniyle sekteye uğrayan turizm için de bir can suyu oldu.