Bir gazetecinin son günlerde medyada çıkan olumsuz haberler üzerine sorduğu soruya karşılık olarak Muhammed Al-Rubaen;

“Ben burada gerçek olmayan haberler duydum. Beş yıldızlı otel yapmak normal bir otel yapmak değildir. Bir çok süreçten geçmemiz gerekiyor. Yani ilk başta uygulama projesi tamamen hazır olması gerekir. Bu süreç belli bir zaman alacak süreçtir. 1.5 sene benim için yani bu iş için o kadar uzun bir süre değildir. Tüm planları yapıp planlamak belli bir zaman alıyor. Unutulmasın ki bu yatırım Trabzon’dadır ve ben bunu Suudi Arabistan’dan takip ediyorum.Yatırımın bir sistemi ve düzeni var biz bu sistem içinde gitmek istiyoruz. Daha ben otelin yapımına başlamadan bunları duymak bizi ziyadesiyle üzüyor.

Ben bu iş için Trabzon’a dördüncü gelişim ama sürekli gelen giden mühendislerim elemanlarım var. Biz bu projeden vazgeçmiş olsak ben ve çalışanlarım buraya bu kadar sık gelip giderler miydi? Ben buradan tüm gazetecilere seslenmek istiyorum. Bir şey yazmak istiyorlarsa emin olmadan yazmasınlar. Sadece gerçekleri yazsınlar” dedi.

Projenin son durumu ve bitiş süreci hakkındaki soru üzerine de Muhammed Al-Ruban;

“Projede şuan son aşamaya gelindi. Uygulama projemizin ruhsatını almak için 8 Aralık’tan önce Belediyeye müracaat edeceğiz. 21 Aralık’ta büyük bir ihtimalle ruhsatımızı almış olacağız. Ruhsatı alır almaz hemen inşaatı başlatacağız.

Biz inşaatımızı 2014 yılının Haziran ayında bitirmeye gayret edeceğiz. Şartlar lehimize işlerse daha önce de olabilir. Aleyhimize olan gelişmeler süreyi uzatabilir. Bunu süreç belirleyecek ama bizim hedefimiz 2014 yılı Haziran ayıdır. Otelimiz Otuz (30) bin metrekare kapalı alanı ile muhteşem bir otel olacak olup, yaklaşık otuzbeş (35) milyon dolara mal olacak.” dedi.