61SAAT HABER SERVİSİ - Orta Doğu Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği (OTSAD), Çomfort Turizm ile  TS Grup Bünyesinde ki TS Gold Tur’un organizasyonuyla,  Ortadoğu Pazarından 20 basın ve seyahat acentesi yetkilisinin  3 günlük Trabzon seyahati Zorlu Grand Otel’de verilen gala ile son buldu.

Galaya TÜRSAB Başkanı Suat Gürgök, Türk Hava Yolları Orta Doğu Pazarlama Şefi Mehmet Sefa Yılmaz ile Comfort Seasons Suudi Arabistan Alkhobar Şube Müdürü Yousef Al Bader, Comfort Travel İstanbul Şube Müdürü Ahmet Huseyin, Comfort Travel Al Damam Şube Müdürü Amer Alonaizi, TS Grup Koordinatörü Ziya Koç ile Ortadoğu ülkelerinden gelen acente temsilcileri ile yine Ortadoğu’dan gelen gazeteciler katıldı. Gala, ilk olarak sine vizyon gösterisi ile başladı. Trabzon’un tanıtımının yapıldığı sine vizyon gösterisini Ortadoğu’dan gelen 20 kişilik kafile ilgiyle izledi.
Sine vizyon gösterisinin ardından konuşan TS Grup Koordinatörü Ziya Koç, burada dikkat çeken açıklamalar yaptı. Koç, kış aylarını canlandırmak amacıyla böyle bir çalışma yaptıklarını kaydederek, “Kış aylarını canlandırmak amacıyla bir tanıtım yapak istedik. Bizler bölgemizi tanıtırken, alışkanlık haline gelmiş Uzungöl, Ayder ve şehir merkezinin dışına çıkıp farklı destinasyonlar sunmak istedik. Bununla ilgili kışın ir takım sıkıntıların yaşanabileceğini, soğuk havalardan dolayı insanların burayı tercih etmeyeceğine dair bir algı var. Biz bu algıyı yaylalara çıkınca beyaz örtünün güzelliğini göstermek adına farklı noktalarda programımızı tamamladık” dedi.

HEM TANITIM HEM DE EKSİKLİKLERİ TESPİT ETMEK
Amacın tanıtım yaparken karşılarına çıkan eksiklikleri de tesit etmek olduğunu kaydeden OTSAD Doğu Karadeniz Bölge Temsilciliği Başkanı Koç, “Burada ki amaç tanıtım yaparken bir de karşımıza çıkan eksikler. Özellikle gelen misafirlerin yaşadığı memnuniyetsiz durumlar. Bununla ilgili çalışma yaptık. Yapmaya da devam ediyoruz. Bizler 12 ay yaşanabilir bur turizm arayışları içerisindeyken, karşımıza bu infoda iki tane durum çıktı” diye konuştu.



ORTADOĞU’DAN GELEN ACENTELERİN 2 TALEBİ VAR
Orta doğudan gelen turistlerin iki taleplerinin olduğunu ifade eden TS Gold Tur Satış Müdürü Gönül Naci’de, “Özellikle orta doğudan gelen seyahat acentelerinin 2 talebi var. Lütfen kışın direkt uçak seferlerini başlatmaya çalışın. Bu anlamda ne gerekiyorsa yapın. Bunu yaparsanız biz sizi 12 ay destekleyeceğiz. 2.’si kendi ülkelerinde bir telefon hattı var. Gelen turistlerin veya iş amaçlı gelen insanların telefon açıp derdini anlatabilecekleri hat kurmuşlar. Bir sıkıntı bir memnuniyetsizlik yaşadıklarında kontakt kuracakları kişi bulamamak.

İSTEKLERE ACİLEN CEVAP VERİLMESİ GEREKİYOR
Bu isteklerini acilen cevap vermemiz gerekiyor. Belki ülke çapında geniş kapsamlı bir hazırlık süreç alacaktır Ama yerel olarak bir şey yapabilir miyiz. Gerçekten ciddi sorun. Anlattıkları duyunca biz işletme olarak cevap vermişiz. Bu anlamda kırgınlıkları var. Bununla ilgili ciddi çalışma yapmamız gerekiyor” dedi.



2017 YILI ALTIN YIL OLACAK
Organizasyonun OTSAD ve Comfort Turizm ile TS Grup bünyesinde TS Gold Tur tarafından yapıldığına dikkat çeken Comfort Seasons Suudi Arabistan Alkhobar Şube Müdürü Yousef Al Bader ise,  “Bu organizasyonlarımız bölge turizmi için önümüzde ki günlerde hızlanacak.  2017 yılı bana göre altın yılımız olacak. Herkesin bir yarış içinde olması gerekiyor. Herkesin orta doğuya bu şekilde kendimizi bölgemizi tanıtmak için herkesten iş birliği istiyorum” dedi.

TÜRKİYE DAHA GÜVENLİ BİR ÜLKE HALİNE GELDİ
TÜRSAB BYK Başkanı Suat Gürgök ise, Türkiye’nin daha güvenli bir ülke haline geldiğini kaydederek, “ Tarihi doğal, kültürel güzelliklerimizi ziyaret ettiniz. Bu ziyaret sırasında gördünüz ki, ülkemiz Türkiye geçmişten de daha güvenli bir ülke haline geldi. Gönül rahatlığı ile ziyaret edebileceğiniz bir ülke, bir bölgemiz. Karadeniz Bölgesi. Tabi ziyaret sırasında, çok güzel yerleri gezdiniz gördünüz. Konaklama tesislerini, tarihi doğal güzelliklerimizi gördünüz. Çok beğendiğinizi söylüyorsunuz. Çok güzel yaylalarımızın olduğunu, Ayder’in Uzungöl’ün müthiş bir destinasyon olduğunu söyledi.

Tabi bu olumlu yanlarımızın yanında, bazı olumsuzluklarda görmüş olabilirler. Bazı sıkıntıları görmüş olabilirler. Biz her zaman buradayız. Dışarıdan gelen bir turizmci olarak bunları daha iyi görebilirler. Ben kendilerinden rica ediyorum, gördükleri sıkıntıları, sorunları bize hem karşılıklı hem söyleyebilirler, hem de e-mail yoluyla söyleyebilirler. Çünkü bunlar bugün olumsuz görünüyor ama bunları kendileri ifade ederlerse gelecekte yapacağımız projelere planlara ışık tutmuş olacak. Yol göstermiş olacak. Katkı sağlamış olacak. Bunun için çok önemli onların yorumları” dedi.



SADECE 4 AYA DEĞİL 12 AYA YAYILABİLİR
Turizmi sadece yazın 4 ay değil 12 aya yayılabileceğini kaydeden Gürgök, “Sadece yaz aylarında 4 ay değil de bunu 12 aya yayabiliriz diye düşünüyorum. Çünkü iklim karadeniz Bölgesinde pek soğuk değil. Kar belki 1 yılda bir defa veya2 defa yağar. Genellikle olumlu bir havamız vardır. 12 ay burada sizlerle turizm yapabiliriz.

Ulaşımda hava ulaşımında milli hava yolumuz THY ile gurur duyuyoruz. Çok önemli hizmet veriyor. Genç filoya sahip. THY’nin dünyada uçmadığı destinasyon kalmadı. Kış aylarında tarifi ile uçuşların kesilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Turizmde ulaşım çok öneli. Onun için THY’nin kış aylarında tarifeli seferlerinin devam etmek gerektiğini düşünüyorum. Biz üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız. Ortak projeler üretebiliriz Her yönüyle hazırız. Turizm dünyada artık gittikçe çok daha yükleyen sektör. Bunu değerlendirmemiz lazım. Eğer her hangi projeleri varsa ortak yapabiliriz. Birlik ve beraberlik içinde bir birimizi destekleyerek ülkelerimizin turizmini çok daha yukarı getirebiliriz diye düşünüyorum” diye konuştu.

9 YIL SONRA KARADENİZ’E GELDİM
Comfort Turizm İstanbul Şube Başkanı Ahmet Hüseyin ise, “Karadeniz bölgesi, Arapları sevdiği için biz Karadeniz’i tercih ettik. Herkes pozitif. Herkes mutlu oldu. 12 ay boyunca destek olmaya çalışacağız. Karadeniz’e ilk geldiğimde 2007’de gelmiştim. Şuan da 9 yıl sonra geldim. Bayağı bir değişmiş ve gelişmiş bir bölge. Herkes fark edebiliyor. Yapacağımız çalışmaları göreceksiniz inşallah. 12 ay boyunca destek olmaya çalışacağız” diye konuştu.



13 YAŞINDAYKEN TÜRKİYE’YE AŞIK OLDUK
Comfort Turizm Suudi Arabistan Alhkubar Şube Müdürü Amer Alonizi, “13 yaşındayken, ilk Suudi Arabistan’dan çıktığımızda ilk geldiğimiz ülke Türkiye… O dönemden beri şimdiye kadar ilk ziyaret ettiğimiz yer İstanbul. 13 yaşındayken Türkiye’ye aşık olduk, o aşk devam ediyor. Zaman zaman, yeni lokasyonlar ortaya çıkmaya başladı. En önemli lokasyonlar bize göre ve Araplara göre Karadeniz Bölgesi… Tabiki de Türkiye vazgeçilmeyecek bir ülke. Hiç bir şekilde vazgeçmeyeceğiz. Tabi ki de en önemli lokasyon bizim için sadece Karadeniz değil, tüm Türkiye’den bahsedelim, Arapların sevdiği ülke Türkiye’dir… Biz Turizm acenteleri olarak şuan yaptığımız infodan dolayı, yeni keşfettiğimiz lokasyonlardan dolayı sizden emanet olarak şuan yapıldığı gibi alıp bizim ülkelerimizde ki turistlere iletip destek olmak için devam edeceğiz. Bu turda yeni şeyler öğrendik. Öğrendiklerimizi aldığımız gibi ülkemizde ileteceğiz” dedi.



HEP BİRLİKTE HORON OYNADILAR
Konuşmaların ardından katılımcılara plaket verildi. Plaket törenin ardından Trabzon Halk Oyunları gösterisi sunuldu. Gösteri sırasında Ortadoğu’dan gelen seyahat acentesi yetkilileri ve gazetecilerin de Horona eşlik etmeleri dikkat çekti. Horon oynarken bir hayli eğlenen katılımcılar bu sırada cep telefonları ile de kendilerini kaydetti.