Batı Azerbaycan eyaleti heyeti, Trabzon ile ticaret ve turizm başta olmak üzere ikili ilişkilerin arıttırılması amacıyla 29 Ağustos - 2 Eylül tarihleri arasında beş günlük bir ziyarette bulundu. Sanayi Bakanlığı ve valilikten yetkililerin yer aldığı heyet Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ile TÜRSAB Doğu Karadeniz Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök ile görüştü.
 
Heyet üyeleri, Batı Azerbaycan’da yatırım kolaylıkları ve fırsatları hakkında bilgilendirmede bulundu. TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Batı Azerbaycan ile Trabzon arasında turizmin gelişmesini arzu ettiklerini belirterek bu kapsamda uçak seferlerinin başlatılması konusunda yürütülen çalışmaların önemli olduğunu kaydetti. Hacısalihoğlu, “Trabzon ve İran arasında uçak seferleri başlatılması halinde turizmin hareketleneceğini umuyoruz. Büyük bir turizm potansiyeli var. Bunun için ulaşımda karşılıklı uçak seferlerinin başlatılması konusunda destek bekliyoruz. Turizmle beraber karşılıklı yatırımların ve ticaretin artırılması da sağlanacaktır. Hedefimiz iki ülke liderlerinin ekonomik ve ticari alanlarda belirlediği hedeflere ulaşılması için iş dünyası olarak üzerimize düşen bağlantıları kurmaktır. Her iki tarafta karşılıklı ticaretin aratılmasını arzu ediyor. Bunun reele dönüştürme gayretindeyiz” dedi.
 
TÜRSAB Doğu Karadeniz Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök de her iki ülkenin birbiri için güçlü turizm pazarı olduğunu dile getirerek, “Bu potansiyel uçak seferleri ile çok daha iyi seviyelere taşlanabilir. Uzun bir süreden beri yaptığımız görüşmelerde uçak seferlerinin başlatılması talep edilmektedir. Yakın komşu ülkeler arasında özellikle Trabzon üzerinden uçak seferlerinin çok faydalı olacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.