Trabzon'un Ardeşen Belediyesi, çevre temizliği konusunda toplumsal bilinç uyandırmak için 'Temizliğe davet' adı altında bir kampanya başlattı. Belediye kampanya için bütün birimlerini seferber etti. Ardeşen Belediye Başkanı Mümtaz Sinan, cadde ve sokakların vatandaş ve belediye işbirliğiyle temiz tutulabileceğini, bu temizliğin eş güdümlü yürütülmesi gerektiğine inandığını söyledi. Başkan Sinan, "Biz biliyoruz ki, esnafın temiz yüzü dükkânların önleridir. Mahalle sakinleri kendi aile sağlığını düşündüğü kadar çevre sağlığına da dikkat etmelidir. Zira ailenin sağlığı çevreyle iç içedir, farkına varamıyoruz. Gündüz vakti çöplerin dışarıya konulmaması, koyanların uyarılması, uyarıları dikkate almayanların belediyemize bildirilmesini rica ediyoruz. Bilgi toplumu, duyarlı toplum olmaktan geçer." dedi.

Belediye olarak zaman zaman şehrin bazı kenar köşelerine bırakılan moloz yığınlarını haber verilmesi halinde gereken kolaylığı tanıdıklarını dile getiren Başkan Sinan, çevre kirliliği hususunda Kabahatler Kanunu’nun da bulunan yaptırımları uygulayacaklarını hatırlattı. Başkan Sinan, "Yerlere izmarit atılmaması, kendimize olan saygımızın gereğidir. Her yerde çöp kutusu olması bir zorunluluk değildir. Çöp kutusu yok diye çöpü atmayı meşru gören bir zihniyeti hiçbir çağdaş ülkede göremeyiz. Temizlik saygı işidir ve başaran çağdaş kişidir." diye konuştu.

ASLINDA BELEDİYELER DOĞAL ÇÖPLERİ TOPLAMAKLA MÜKELLEFTİR

'Her şeyden önemlisi temizlik inancımızın gereğidir' diyen Sinan şöyle konuştu: 'Temizlik imandandır' diyen bir dine mensubuz. Çevre temizliği ihlalleri kul hakkı ihlalidir. Kedimiz gibi çevremizde temiz olsun ki bir gün bir başkası tarafından utandırılmayalım. Emin olun bu başınıza gelebilecek en kötü şey olur, izah etmekte zorlanırız. Haydi, hep beraber yeni bir heyecanla “temiz toplum, temiz kent” diyelim."