Kayışkıran Toki ve Özel Aba Koleji yolunu tamamen asfaltlayan belediye ekipleri Arevler sitesi mevkiinde de asfalt ve kaldırım çalışmalarına devam ediyor.
Reyhan Yapı Kooperatiflerinin Arevler sitesi mevkiinde gerçekleşen çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, çalışmaların bitmesiyle birlikte Arevler sitesinin çamur derdinden kurtulacağını söyledi.

BİZE GÜVENENLERİN GÜVENİNİ ASLA BOŞA ÇIKARMAYACAĞIZ

Başkan Polat açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “Şu anda bulunduğumuz yer Şingah harmanları olarak bilinen Şingah mahallesine bağlı Reyhan Yapı Kooperatifinin Arevler sitesinin olduğu alandır. Reyhan yapı Kooperatifi ve Arevler sakinleri yaklaşık 10 - 15 seneden beri burada ikamet etmekteler. Özellikle şu anda bulunduğumuz yol ilk defa asfaltla tanıştı. Bundan önce insanlar burada mağduriyet yaşamaktaydılar. Biz bundan önceki altyapı çalışmalarından sonra buranın asfaltını yapacağımıza dair söz verdik. Doğalgaz hattı geçti, geçtiğimiz hafta ekiplerimizle buranın asfaltlamasını ve kaldırım çalışmalarını tamamladık.

İstiyoruz ki insanlarımız daha standardı yüksek bir şehirde, kaldırımı olan, asfalt yolu yapılmış olan bir mekânda yaşasınlar. Vatandaşımıza hayırlı olsun diyoruz, onları çamurdan kurtardık. İşlerimiz çalışmalarımız devam ediyor. 4 ay önce vatandaşımıza vermiş olduğumuz sözü tutmayı nasip eden rabbime şükrediyorum.
Dedik ki asfaltsız yol kalmayacak. Şu anda programımızı % 90 oranında gerçekleştirmiş bulunuyoruz ve asfaltlama çalışmalarımız devam ediyor. Planımızda bundan sonra Bağ-kur evleri, Doğakent ve Paşakent var. Bu üçüyle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah mevsim şartları elverişli olursa bu sene bitireceğiz. Kimsenin ayağı çamura taşa değmesin diye çalışmalarımızı bütün ekibimizle birlikte, projelerimizle birlikte devam ettiriyoruz. Vatandaşımız bize dua etmeye devam etsin, bize güvenenlerin güvenini asla boşa çıkarmayacağız.”

Öte yandan yoğun yağışlar göz önünde bulundurularak olası su taşkınına karşı çalışmalar kapsamında Arevler sitesi yakından geçen derede de Bayburt Belediyesi tarafından ıslah çalışması yapıldı.