61SAAT MAGAZİN SERVİSİ - Trabzonlular dün saz üstadı Arif Sağ konseri ile adeta bir türkü şöleni yaşadı. Karadeniz Teknik Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan konsere ilgi oldukça yoğundu.

Yaklaşık 700 dinleyicinin katıldığı saz şölenine CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir ve çok sayıda davetli hazır bulundu.

Trabzonlu saz sanatçısı Cem Tarım'ın türküleriyle başlayan konser dinleyicilerle karşılıklı türkü atışmalarıyla devam etti. Tarım bağlama ile horon ritmini tutması konserde büyük ilgi çekti.

Tarım'ın ardından ünlü saz üstadı Arif Sağ yoğun alkışlar eşliğinde AKM’de sahne aldı. Bağlamasıyla bir resital havasında dinleyicileri etkilemeyi başaran Sağ'nın tek kişilik solo konseri büyük alkış aldı.

ARİF SAĞ, "TRABZON'UN SANATLA YAKIN İLİŞKİSİ VAR"

Trabzon'un sanatla çok önemli bir özelliği olduğunu dile getiren Arif Sağ, "Trabzon insanını daha önceden de biliyorum ve bize karşı olan ilgisinden de çok mutluyum. Konsere gelen dinleyiciler sanattan anlayan Türkiye'de olduğu gibi Trabzon'da da bu tür insanları görmek gerçekten heyecan verici, Trabzon'un böyle bir özelliği var. Sanatla yakın bir ilişkisi var. Konserimizde sanat olduğunu bilerek dinleyen seyirci vardı. Özellikle sanatçıyı yönlendirebilen bir seyirciyle karşı karşıydım. Konser çok güzeldi dinleyiciler bana keyifle olduklarını hissettirdi. Trabzon'da uzun aradan sonra geldim ama bundan sonra daha çok geleceğim. Dün akşam ki dostlara türkü dostlarına da teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

'MİLLETVEKİLİNİN AYAĞI UĞURLU GELDİ'

Konserin ardından CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, Arif Sağ, Cem Tarım ve organizatör Murat Çavga'nın katıldığı yemekte ilginç diyalog herkesi güldürdü. Trabzonspor'un Sivasspor karşısında aldığı 6-0'lık galibiyet sonrası Çavga, Volkan Canalioğlu'na dönerek, "Sivas Milletvekilimizin ayağı uğurlu geldi" sözleri yemeğe katılanlar arasında tatlı gülüşmelere neden oldu.

'20 YIL SONRA TRABZON'A GELDİ'

Konserin organizatörü Murat Çavga, Arif Sağ'ının 15-20 yıldır Trabzon'a gelmediğini vurgulayarak," Biz dün Trabzonluları ve saz severleri Arif Sağ ile buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Türkü kültürünün bağlama kültürünün bu aşamasında yapılmış en güzel hamleydi. Trabzonspor'un önemli maçına rağmen sivil talebin fazla olması bizi mutlu etti. Bu tür organizasyonlara devam edeceğiz. Bizi yalnız bırakmayan ve destekleyen tüm sponsorlara teşekkür ederiz" dedi.