Ekonomisi, sanayisi ve ticari yapısı istenilen seviyelere gelemeyen Arsin, öyle görülüyor ki; geleceğini inşaat sektörüne ve Yüksekokula bağlamış.

      Bağlarkende Belediye Başkanı Erdem Şen’e güveniyor. Erdem başkan, Meslek yüksekokulunun da hamisi durumunda. Arsin’li, Sivil Havacılık meklek yüksekokulunu isterken arkasında Belediye başkanını görmek ister. 

      Ekonomiden sanayiden umudunu kasan Arsin’li bence bu isteğinde pekte haksız değil.

      Trabzon’un ilk organize sanayi bölgesinin Arsin’de olması ilçeye beklenen katkıyı sağlayamazken vatandaş yeni beklentiler yelken açtı. 

Arsin Havacılık Yüksekokulu istiyor: 

      Ülkemizde son yıllarda hava taşımacılığında görülen hızlı büyüme, beraberinde, bu alanda eğitilmiş insan kaynağı ihtiyacını da ortaya çıkardı. Hızla artan yolcu talebini karşılayabilmek amacı ile yeni havayolu şirketlerinin pazara girmesi, şirketlerin filolarının büyümesi, ülkemizdeki havaalanlarının sayısının artması ve mevcut havaalanı kapasitelerinin arttırılması için yeni ilaveler yapılması sonucu, havacılık sektöründe nitelikli insanda gerektiği ortaya çıkardı. 

Arsin’liler bu imkanı fırsata çevirmeye kalkarak; “K.T.Ü bünyesinde Arsin Sivil Havacılık Yüksekokulu hakkımızdır” diyorlar. 

Benin görüşüm de AYNEN BÖYLEDİR

Sebeplerini az önce aktardım. Ayrıca, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ), yük ve yolcu taşıyan havacılık firmaları ile ilgili kamu kurum ve kuruluşlar eğitimli, donanımlı işgücüne olan ihtiyacını bas bas bağırıyor.

Arsin bunları karşılayabilir mi? Evet. 

      Ülkemizde sivil havacılık yüksekokulunun bulunduğu,  Eskişehir, Erzincan , Kayseri, Kocaeli,  Hatay, Diyarbakır’a rağmen Karadeniz   sahilinde bulunan üniversitelerin hiçbirisinde Sivil Havacılık Yüksekokulu  bulunmaması dikkat çekicidir.

En önemlisi de Karadeniz Teknik Üniversite Türkiye’de  İstanbul ve Ankara dışında Anadolu’da kurulan ilk üniversite olarak bu sorumluluğu alacak  teknolojik ve bilimsel alt yapıya sahip olmasına rağmen. 

      Arsin’de kurulacak sivil havacılık yüksekokulunun gerek fiziki ve gerekse altyapı çalışmaları yeterlidir. 

Fiziki alt yapı 

Arsin Meslek Yüksekokulunun bulunduğu alan aynı zamanda Sivil Havacılık Yüksekokulu  için de son derece uygundur.