Başkan Gürsoy, “Arsin merkez yerleşim alanının yüzde 70’ine doğal gazı ulaştırdık. Önümüzde yatırım olarak eski Yeşilyalı beldemiz var. Buranın da yüzde 80’ini en kısa sürede yapacağız. Bunun yanı sıra eksik olma noktasında üst caddeler var. Buralarda ise mülkiyet problemleri var. Yolları açmışız ama terkleri yapılmamış. Bu sorunu da aşarsak Arsin’de bu yılsonu itibariyle vatandaşlarımızı doğal gaza kavuşturma anlamında yüzde 90 seviyelerine ulaşırız. Şu anda Arsin’de iki ana cadde üzerinde 1500 aboneye ulaşmış durumdayız” dedi.

1500 ABONEYE ULAŞILDI

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın Trabzon ziyaretinde doğalgaz ile ilgili çalışmaların hızlandırılması talebini bir raporla ilettiklerini kaydeden Başkan Gürsoy, “Ben adayken Bakanımızın katılımıyla doğalgazın OSB’deki aktarım noktasında ilk gaz meşalesini beraber yakmıştık. Planlamanın yüzde 50 üzerinde iş yaparak Arsin merkezin büyük bir kısmını gazla buluşturduk. Şu anda iki ana cadde üzerinde 1500 aboneye ulaşmış durumdayız. Bu da iyi bir rakamdır. Yaklaşık 8 aylık bir iştir” diye konuştu.

ARSİN OSB İÇİNDE DE!

Arsin Oorganize Sanayi Bölgesi(OSB) ile Arsin merkeze doğalgaz getirme çalışmalarını beraber yürüttüklerini kaydeden Gürsoy, “OSB içine doğalgaz verildi. Mart ayında çalışmalara tekrar başlayacağız. OSB’nin enerji nakil çalışması vardı onu da Bakanımızdan talep ettik. Organizeden ihtiyaç arttıkça elektrik enerjisi yeterli gelmiyor. Yaklaşık 3 milyon TL’lik destekle beraber organizenin enerji ihtiyacını karşılayacak ana trafodan organizeye ayrı bir hat da çekilecek. Bakanımız bunun da desteğini verdi” dedi.