Trabzon’un Arsin ilçesinde kaymakamlık ve belediye iş tarafından başlatılan ‘Yaşlı Çınarlar’ projesi ile ilçede bakıma muhtaç yaşlıların evleri temizleniyor. Kasım ayında başlatılan programda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı İlçede tespit edilen evler incelenirken, kendi temizliklerini yapamadığı belirlenen yaşlılar için, temizlik yapabilecek ekipler kurdu. Kadınlar oluşan temizlik ekibi, belirlenen yaşlıların evlerine giderek, temizlik, ütü ve yemek gibi ihtiyaçlarını karşılamaya başladı. Ekipler, bakıma muhtaç yaşlıların evlerine giderek evlerini temizliyor. İlçe kaymakamı Fikret Dağ ile belediye başkanı Dr. Erdem Şen, evleri temizlenen Kebire Uzun ile Ahmet- Zeliha Eroğlu’nu evlerinde ziyaret etti.

Arsin İlçesinin Çubuklu Mahallesi’nde ikamet eden Kebire Uzun, kendisini ziyarete gelen Kaymakam Dağ ile Belediye Başkanı Erdem Şen’e dua ederek, 76 yaşında olduğu için eskisi gibi evini temizleyemediğini söyledi. Sadece aldığı dul maaşıyla geçindiğini anlatan Uzun, proje sayesinde evinin temizlendiğini ve sağlık kontrolünden geçtiğini ifade ederek, "Benim eşim vefat etti. Çocuklarım büyükşehirde yaşıyor. Ben yerimi bırakmam. Burada tek başıma yaşıyorum. Arada gelip gidiyorlar ama onların da çocukları var. Artık yaşlandım, bacaklarım ve kollarım ağrıyor. Bu nedenle temizlik yapamıyorum. Sosyal Dayanışma Vakfı'ndan geldiler, artık temizlik yapamadığım için 'biz yaparız' dediler. Gelenler evimde çamaşır ve bulaşıklarımı yıkıyor. Süpürgemi yapıyorlar, ütüm varsa onları yapıyorlar. Kahvaltı soframı bile topladılar. Beni düşündükleri için Allah razı olsun. Her ihtiyacımı görüyorlar" dedi. Belediye Başkanı Erdem Şen,  Arsin’de yaşlıların unutulmadığını belirterek, Yaşlıların tüm ihtiyaçlarını karşılamak üzere yola çıktılarını söyledi.  Şen “İlçemizde Kaymakamlık ve Belediye ile güzel bir proje başlattık. Bakıma muhtaç yaşlılarımızın evlerine gidilip temizlikleri yapılıyor. Yaşlılar bizim baş tacımızdır. Onlara hizmet etmekten büyük mutluluk duyuyoruz” diye konuşu.

Tüm kurumların rutin hizmetlerin dışına çıkması sonucu böyle bir projenin ortaya çıktığını anlatan Kaymakam Dağ, "Biz göreve geldiğimizde kendimize bir misyon belirledik. Dedik ki tüm kurumlar, rutin hizmetlerinin dışında ne verebiliyoruz onun gayesi içinde olmalıdır. Bu proje de bundan esinlendik. Bizim Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızla birlikte ‘yaşlı çınar’ projesini başlattık. Proje 3294 sayılı kanına göre çalışıyor. Yardıma muhtaç yaşlıların evlerini biz devlet olarak temizliyoruz” ifadelerine yer verdi. Kebire Uzun, Belediye Başkanı Erdem Şen'den evinin çatısının aktığını söyleyince, Başkan Şen'de olaya anında müdahale etti. Belediye'nin ilgili birimlerini anında olay yerine gönderen Başkan Şen, "Kebire teyzemizin çatısından su akıtıyordu. Konuyu bana iletti. İnşallah kışa kadar evinin çatısı yapılacak ve evinin çatısı artık su akıtmayacak" dedi.