Buna göre ilçe özel idaresi şantiyesindeki iş makinesi ve kamyonlar ile köylere hizmet götürme birliği tarafından kiralanacak iş makineleri gps aracılığı ile uydudan takip ediliyor. Sistem sayesinde iş makinelerinin hareket saatleri, hızları, güzergâhları izleniyor, günlük, haftalık ve aylık raporlar haline dönüştürülebiliyor.

İş makinesi Takip Sistemini bir toplantı düzenleyerek Muhtarlara Tanıtan Arsin Kaymakamı ve Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanı Salih Altun, araç takip sistemi ile verimliliğinin arttırılması hedeflediklerini belirterek, gerek iş makinelerinin etkin kullanımının sağlanması, gerekse de şeffaf bir şekilde nerede ne kadar çalışıldığının herkes tarafından izlenebilmesinin önemli olduğunu vurgulayarak, sistemin işçi güvenliği açısından da avantaş sağladığını söyledi. Kaymakam Altun, dönemsel olarak alınacak raporlar ile performans ölçümünün de mümkün olacağını sözlerine ekledi.



Sisteme Arsin Kaymakamlığı internet adresi www.arsin.gov.tr üzerinden verilen bir link ile ulaşılabilirken, muhtar kendisine verilecek kullanıcı adı ve şifre ile iş makinelerinin nerede olduğunu görebiliyor.

Arsin Kaymakamı Kimdir?
SALİH ALTUN
1980 yılında Ardahan''da doğdu, ilk ve Orta Okulu Ardahan''da okudu. 1997''de İstanbul Halkalı Ziraat Lisesini, 2002''de Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat bölümünü bitirdi. Açılan bir dizi sınavı kazanarak 2004 yılında Samsun Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine başladı. İl stajını Samsunda, Mülkiye teftiş stajını Karabükte, Kaymakam refikliği stajını Bandırmada yaptı. Ankara Alman Kültür Merkezinde 4 ay Almanca eğitimi aldıktan sonra İçişleri Bakanlığınca Almanya''ya gönderildi Schwaebisch Hall Goethe Institut''te 9 ay süre ile dil öğrenimi ve Alman idari sistemi üzerine eğitim aldı ve çeşitli Alman devlet kurumlarında staj yaptı. TODAİE''de 37. Dönem Kamu Diplomasisi kursunu bitirdi. Azdavay ve Sulusaray ilçelerinde Kaymakam Vekilliği yaptı. 91. Dönem Kaymakamlık kursunu "üstün başarılı" derece ile bitiren sayın Kaymakamımız 16 Mart 2007 - 16 Ağustos 2009 tarihleri arasında Tokat-Yeşilyurt Kaymakamlığı, 29 Ağustos 2009 - 16 Eylül 2011 tarhleri arasında ise Şavşat Kaymakamlığı görevini yürüttükten sonra 29 Eylül 2011 tarihinde İlçemizdeki görevine başlamıştır. Kaymakamımız Cumhuriyet Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisat Anabilim dalında Yüksek Lisanasını tamamlamış olup, İngilizce ve Almanca bilmektedir. Kaymakam Salih Altun, Av. Yeşim Aktürk Altun ile evli olup Mehmet Yiğit adında bir çocuk babasıdır.