HAS Parti Arsin 1. Olağan kongresine ilgi büyük oldu. Mevcut Arsin ilçe Başkanı Mustafa Midi, teşkilat ile yaptığı istişare sonucu görevi devredeceği ve HAS Parti İl teşkilatında siyasete devam edeceği kararı vermişti. HAS Parti Arsin ilçe teşkilatında yapılan istişareler sonucunda Süleyman Uzun’un başkanlığında tek liste ile seçime gidildi. Kullanılan oyların tamamını alan Süleyman Uzun başkanlığa seçildi.

Kongrede bir konuşma yapan HAS Parti Arsin eski İlçe Başkanı Mustafa Midi: ”HAS Partiyi Arsin’de hak ettiği yere taşıyacağız, bunu Arsinlilerle yapacağız. Yerel seçimlerde HAS Parti güneşi açacaktır. Bundan sonra Trabzon İl teşkilatında var gücümle çalışacağım. Genel Başkanımız Numan Kurtulmuş Türkiye için yarınların umududur” dedi.


Kongre divan başkanlığını HAS Parti Merkez İlçe Başkanı Cemal Yıldız yaptı. Kongreye delege ve çok sayıda partililerin yanı sıra HAS Parti İl başkanı Ömer Topaloğlu, AK Parti İl Genel Meclisi üyesi Haydar Gürsoy, Yeşilyalı Belediye Başkanı Hüseyin Fidan, MHP Arsin İlçe Başkanı Haydar Şengül ve misafirler katıldı.

Gençlerin çok rağbet ettiği Has Parti Arsin kongresinde bir konuşma yapan HAS Parti İl başkanı Ömer Topaloğlu: “Şike konusunda Sayın Başbakanın adaletini gördük! Yanlış yapanın yanına yanlışları kar kalsın anlayışında. Kirliliği temizlemek yerine örtelim demekle adalet olmaz. Adaleti olmayan iktidarın ömrü az olur. Halkımız hangi taraftan olursa olsun haksızlığı not ediyor. Daha öncede söyledik futbolun 28 Şubatı Trabzonspor’a yapılmış ve şampiyonluğu verilmemiştir. Şimdi de Avrupa’ya gitmezsek ne olur diyen Sayın Başbakan sporseverlerin ve halkın sabrını zorlamaktadır. İşte bir kez daha söylüyoruz şike yapanlara gereken ceza hemen kesilsin. Trabzonspor’un şampiyonluğu ve kupası verilsin. Kaos böyle son bulur. Başbakana kalırsa kirlilik yarınlara devam eder” dedi.