61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi 1 aylık aranın ardından bugün toplantılarına yeniden başladı. Toplantının hemen başında Maçka’da şehit düşen 15 yaşında ki Eren Bülbül ve diğer şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu ardından İstiklal Marşı okundu. MHP’den istifa eden Davut Çakıroğlu ise bugün ki toplantıya izin alarak katılmadı…  Toplantıda daha sonra Başkan Ahmet Metin Genç, geçen ayın faaliyetleri ile ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi… 


Toplantıda CHP’li belediye Meclis üyesi Burhan Cahit Erdem’in önerisi ile büyük marketleri yakından ilgilendiren bir madde gündeme geldi. Maddede, marketlerin Ortahisar’da iş yeri açma ruhsatı alırken bakılacak Zabıta Yönetmiliğine yeni maddelerin eklenilmesi istendi. Bu maddelerde, Trabzon’da iş yeri açacak olan bir ulusal market zincirinin iş yeri açılık noktada araç trafiği ve otopark ile en yakınında ki ulusal marketle arasında 500 metre mesafe aranacak. 


Önergeyi veren Burhan Cahit Erdem, bu önergenin daha önce Trabzon Belediyesi döneminde kabul gördüğünü kaydederken yapısal değişiklikten sonra Ortahisar Belediyesinin Zabıta yönetmeliğinde bu ek maddelerin yer almadığını belirtti. Burada amacın hem Trabzon küçük esnafını korumak hem de araç trafiğini düzenlemek olduğunu belirten Erdem, “Daha önce alınan bir karardı. Yapısal değişiklik nedeniyle, Ortahisar Belediye Meclisimizin Zabıta yönetmeliğine eklenmesi gerekiyor. Burada ki amaç şu. Açma ruhsatı verirken marketlerin özellikle trafik açısından, ilimizde büyük sorunlar yaşanıyor. Bu sorunları asgari indirmek için bu meclis kararı alınmıştı. Trabzon Belediyesi döneminde. Şuanda Ortahisar Belediyesi olduğumuz için böyle bir kararımız yok. 


Normal araç trafiğine engel oluyorlar. Bunların göz önünde bulundurulması için böyle bir önerge verildi. Aynı zamanda şehrimizde ki küçük esnafı korumaya yönelik bir önergedir. Daha önce meclisimiz bunu tartışmış ve karar almıştı” dedi. 
Meclis üyeleri Nusret Onur ve Seyfullah Kınalı’da Erde’e destek verdi
Konu incelenmesi için Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar Komisyonuna sevk edildi.