Artvin'de Kafkasör Yaylası bölgesindeki Cerattepe'de yapılacak madencilik faaliyetlerini protesto için gerçekleştirilen eylemler devam ediyor. Türkiye'nin gündemine oturan protestolarla ilgili AK Parti Artvin eski Milletvekili Ertekin Çolak'da madencilik faaliyetlerine tepki gösterdi. 

Kendisine ait sosyal medya hesabından konuyla ilgili Çolak, şu açıklamayı yaptı:
"Değerli dostlar sevgili hemşehrilerim; değişik vesilelerle söyledim ama yinede görüşlerimi soran hemşehrilerim var. Buradan tekrar söylüyorum, ciddi bir rahatsızlık (miyelit) geçirdiğim için tedavi oluyorum ve güncel konuları yakinen takip edemiyorum. Ancak Cerattepe madeni ile görüşlerimi soranlara derim ki önemli olan milletvekili olduğum zaman söylediklerimdir. 2008 yılında Artvin de Cerattepe mitinginde şöyle demiştim , madenlere toptan karşı çıkmakta doğru değil toptan evet demekte doğru değil. Ancak Cerattepe madenine gelince ben Artvin'i bir insan vücuduna benzetiyorum.

Deriner ve Borçka barajı ile Artvin'in ayaklarını kestik, yapılan yeni yollarla kollarını da kestik şimdi Cerattepe madeni ile kafasına ve beynine bir operasyon yapılırsa bu insan yaşar mı yaşamaz mı bilemem. ( yukarıda yazdıklarımı milletvekili iken Artvin'de söyledim) Şimdi Sn Başbakanımız Artvin'le ilgili çok güzel söylemiş, samimiyetinden en ufak bir kuşkumuz yok. Lakin baraj ve maden yatırımları Şehre çok yakın ise halk çok büyük zarar görmektedir. Artvin'de çok büyük enerji yatırımları yapılmakta ve Artvin halkı tam yirmi yıldır bu baraj yatırımlarına ülke yararına gördüğü için ses çıkarmadı.



Ancak Cerattepe madenini öyle görmemektedir ve şehrin kahir çoğunluğu buna direnmektedir. Ben uzun süre Artvin merkezde yaşadım memurluk yaptım sonrada siyaset yaptım. Yani Artvin'i çok iyi biliyorum zorlukları halkla birlikte yaşadım. Geçmişte olduğu gibi şimdide Allah rızası için vicdanımın sesini dinleyerek söylemek istiyorum. Bu söyleyeceklerimi paraşütle inenler bilmez ve söyleyemez. Kafkasör Yaylası Artvin şehir merkezinin tek mesire alanı ve tek turizm gelişim alanıdır. Artvin halkının tek nefes alma yeridir ve şehrin ak ciğerleridir.

Cerattepe'de hangi yöntemle olursa osun maden çıkarılırsa ağaçlarda kesilecektir Şehirde zarar görecektir, bu kaçınılmazdır. Çernobil nedeniyle ve Barajların verdiği zararla ciddi kanser vakaları daha da artacaktır. Tatlı su yatakları zarar görebilir ve arazi kaymaları kaçınılmaz olur. Kısacası bu maden çıkarsa yeşil ve sakin bir Artvin olamaz. Başka Artvin ve başka Kafkasör yoktur ama Cerattepe madeninden başka maden vardır.

Durum bu iken kurt dumanlı havayı beklermiş, şu anda ortamı kullanarak Artvin halkının çevre mücadelesini kendi ideolojik çıkarları için el oğuşturanlar Artvin'de pusuya yatmış durumdalar. Eğer çevre mücadelesini birileri söz konusu şirketten hükümete çevirmeyi başarırsa bilin ki Artvin kaybeder.

Değerli hemşehrilerim; çok dikkatlı olunmazsa 12 Eylül öncesi de kullanılarak olaylar saptırılabilir. Endişeliyim Haklıyken haksız duruma düşebilirsiniz. Ayrıca orada görev yapan polis ve asker bizim evlatlarımız ve kardeşlerimizdir onlar devletin verdiği emirleri yerine getirmekle görevlidir. Onlara yapılan her saldırı ve şiddet sizin mücadelenizi zayıflatacaktır,Selam ve saygılarımla Allah'a emanet Olun.