Gürcistan sınırına yaklaşık 100 metre mesafede bulunan ve büyük bölümü ahşap olan Muratlı Merkez Camisi'nin ağaçtan yapılmış olan minberi, kapıları ve diğer bazı bölümlerinde çeşitli motiflerler bulunuyor.

Caminin imam hatibi Resul Kahraman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne kayıtlı Muratlı Merkez Camisi'nin 170 yıllık geçmişe sahip olduğunu söyledi.

Caminin içindeki ahşap bölümlerde oyma ve kakmacılık sanatının güzel örneklerinin bulunduğunu ifade eden Kahraman, "Camimizin yüzde 95'i kestane ağacı kullanılarak inşa edilmiş. İçindeki süslemeler ise ceviz ağacı üzerine yapılmış. Sadece giriş kapılarının hangi ağaçtan yapıldığını bilmiyoruz" dedi.

Kahraman, caminin ahşap olan minaresinin aşırı rüzgarın etkisiyle 1978 yılında yıkıldığını belirterek, şunları söyledi:

"Minarenin yıkılmasının ardından piriketten yeni bir minare yapıldı. Camimizin bazı onarımlarını köy halkının yardımlarıyla yaptık. Cami içindeki bazı tahtaların onarılması gerekiyor, devletimizden ve hayırsever iş adamlarından yardımlarını bekliyoruz. Camimiz, özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı turistler tarafından akınına uğruyor. Ben Gürcüce konuşmayı biliyorum, böylece Gürcistan'dan gelen ziyaretçilere camimizin tarihi hakkında bilgi verebiliyorum. Bir nevi gönüllü turizm elçisi gibi çalışmaya gayret gösteriyoruz."