Camili bölgesinde Osman ve Mikail Önder kardeşler, kar üstü paletli araç ile hasta ve yolda mahsur  kalanlara yardım ediyor. Önder kardeşler, her türlü şartlara karşı ilçe  ile köyler arasında servis görevi görüyor.
Köyde 15 gün hasta yatan Sebiye Dursun ve Hulusi Uyan, Ayşe Yavuz ile Asiye Yavuz isimli hastalar ilçeye yetiştirmek için önce Camili  Bölgesine tahsis edilen 112 kar üstü paletli ambulans ile zirvenin
eteklerine kadar getirildi. Hastalar  Osman ve Mikail Önder'e ait paletli  kar üstü araç ile Atanoğlu köyüne kadar ve buradan da sedye ile  arkası açık çift kabinli araca konularak hastaları yolda bekleyen 112 ambulansa getirildi. Hastalar, yapılan ilk müdahale sonrası Borçka Devlet Hastanesine kaldırıldı.Hasta kurtarma operasyonunda iki iş makinesi kıştan kalan karları temizlerken yolda kara saplanan araçlar ise kürekler ile kurtarılmaya çalışıldı.
Köylü ve hastalar, yaşadıkları korku dolu yolculuklarını anlatarak,  'Bizim sıkıntılarımızı kime sorsan bilir. Her kış mevsiminde 6 ay  yolumuz ulaşıma kapalı bulunuyor. Yazık değil mi bize" dediler.

Her kış mevsiminde yaşanan çileyi anlatan Osman Önder, şunları söyledi: "Kıştan kalan kar sert bir zemin oluşturdu, zirvede 15 metreyi bulan kar kalınlığı var. Elektrik direkleri karların arasında kalıyor. Bu şartlar altında öyle zaman oluyor ki dört hasta taşıyorum. Devletin desteğini pek fazla alamamaktayım."

Karla mücadeleyi yakından takip eden Borçka Kaymakamı  Fatih Kızıltoprak şöyle konuştu: "Hasta kurtarma operasyonunda devletin tüm imkanları seferber edilmektedir. Muratlı Sınır Kapısının açılması için görüşmeler
sürdürülüyor."