Şavşat'a bağlı Elmalı köyü Köy Muhtarı Dursun Karagöze ait evde çıkan yangın kısa sürede 3 kardeşe ait eve de sıçrayarak tamamen yandı.

Edinilen bilgiye göre, dün akşam saatlerinde Şavşat'a bağlı Elmalı köyünde çıkan yangında 2 ev tamamen yanarak kül oldu. Evde kimsenin olmadığı bir saatte Elmalı Köyü Muhtarı Dursun Karagöz'e ait evde yangın çıktı. Yangın kısa sürede yine içerisinde kimsenin olmadığı Abdullah Karagöz, Yalçın Karagöz ve Selçuk Karagöz'e ait eve de sıçradı. Kısa sürede büyüyen yangında iki ev de kül oldu. Yangına Şavşat Belediyesi itfaiye ekipleri, Şavşat Orman İşletmesi ekipleri müdahale ederek çevreye daha fazla zarar vermesi önlendi.

Yangınla ilgili olarak Muhtar Dursun Karagöz'ün oğlu Şenol Karagöz, yaptığı açıklamada; "Allah kimsenin başına vermesin. Bizim için belki maddi değeri yok ama manevi olarak çok önemlidir. Dedemizden atamızdan kalan evlerimiz yandı. İçimizi acıttı. İçerisinde ikamet eden kimse yoktu. Ben geldiğimde bize ait olan evin yüzde sekseni diğer amcamın oğullarına ait olan evin de yüzde kırkı yanmıştı. Nasıl ve neden yandığı ile ilgili bir yorum yapamayacağım. Bundan 10 yıl öncede bir samanlığımız yanmıştı. Bu evlere üç günde beş günde bir gelip dinlenme amaçlı burada kalıyorduk. Evlerin ahşap olması nedeni ile çok kolay tutuşup yangının söndürülmesi de zor oluyor. Evlerin yapımında kullanılan ağaçlar 80-90 yıllık olduğu için çıralıdır ve gelen itfaiyelerin gücü yetmiyor. Hava sıcaklıklarının da mevsim normallerinin üzerinde olması yangının söndürülmesini güçleştiren nedenler arasında olmuştur." dedi.

Hiçbir eşyanın kurtarılamadığı yangın Şavşat Jandarma Bölük Komutanlığı ekiplerinin geniş güvenlik önlemeleri altında itfaiye ekiplerinin çalışmaları ile çevreye daha fazla zarar vermeden kontrol altına alındı.

Olayda kurtarma çalışmaları yapan Orman İşletmesinin işçilerinden Suat Acar yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Yaralının sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Olayla ilgili inceleme ve soruşturma devam ediyor.