Mecidiyeköy’de yapımı devam eden bir inşaatta asansörün yere çakılması sonucu 10 işçinin hayatını kaybettiği kazada iki oğlunu kaybeden Mithat Kara, olay yerinde gözyaşlarını tutamadı. Kara ailesinin yakını Celal Sarı, olayı tam bir ihmalkarlık olarak nitelendirdi.

Asansör kazasının yaşandığı rezidans inşaat alanında 10 işçi hayatını kaybetmişti. Ölen işçilerin yakınları kazayı duyar duymaz olay yerine geldi. Olayda Ferdi ve Tahir isimli iki oğlunu kaybeden Gümüşhaneli Mithat Kara da inşaat alanına geldi.

GÖZYAŞLARI SEL OLAN BABA, YÜREKLERİ DAĞLADI

Yetkililerden bilgi almaya çalışan acılı babayı polisler ve inşaat yetkilileri teselli etmeye çalıştı. Gözyaşları sel olan babanın, "Benim çocuklarımı Allah verdi, Allah aldı." diyerek ağıt yakması yürekleri dağladı. Acılı baba gözyaşları içinde "Allah'ım çocuklarımı cennete al" diye dua etti.

Mithat Kara’nın yakını Celal Sarı ise yaşananlara tepki göstererek, inşaat şirketini ihmalkarlıkla suçladı.

3 AY ÖNCE ÇALIŞMAK İÇİN İSTANBUL'A GELDİLER

19 yaşındaki Ferdi ve 25 yaşındaki Tahir Kara. Babaları Mithat Kara (50) ve ağabeyleri Murat Kara (27) ile birlikte Gümüşhane’nin Şiran İlçesi’ne bağlı Konaklı Köyü’nden 3 ay önce çalışmak için İstanbul’a geldiler.

İki kardeş Torun Center’in inşaatında çalışıyorlardı. Ferdi ve Tahir Kara dün çakılan asansördeydi.


(Ferdi (solda) ve Tahir Kara kardeşler