Bitmez tükenmez enerjisi ile Trabzon’da adım atmadık yer bırakmayan AK Parti Trabzon Milletvekili Aday Adayı Asım Aykan, sokak gezileri kapsamında bir rekora imza attı.

Deneyimli siyasetçi çalışmalarını halk ve esnafın arasına karışarak ve sorunları yerinde dinleyerek yaptı. Gitmedik yer, çalmadık kapı, uğramadık esnaf bırakmayan usta siyasetçi, Trabzon’un her karesini arşınladı.

“Dokunmadan ve dinlemeden siyaset olmaz” diyen Aykan sokaklarda elini sıktığı vatandaşlara,  yepyeni bir şehir sözü dışında, 7 Haziran seçimlerinin ehemmiyeti ve sıkça da paralel yapıya vurgu yaptı. Trabzon’un geleceğinin turizm olduğunu her fırsatta da dile getiren Aykan, verdiği tüm mesajlar ile toplumu hem bilgilendirdi hem de yönlendirdi.

 İşte, Aykan’ın o uzun soluklu çalışmalarından bazı sözleri: “Başta, Koşan Trabzon için Turizm’e ağırlık vereceğiz. Malum, Trabzon yaz aylarında koşan; kış aylarında ise yatan bir şehir konumunda. Turizme ağırlık vererek, her mevsim koşan bir Trabzon olmasını sağlayacağız. Böylece hem yaz hem de kışın canlanan bir piyasamız olacak. İşsizliğe ise bu vesileyle son vereceğiz. Tabi, bu kadarla da kalmayacak. Şehrimizin alt yapı çalışmalarını tamamıyla bitireceğiz. Küçük değil; büyük projelerle ilgileneceğiz. Bazen aksaklıklar yaşasak ta, bugüne kadar olduğu gibi yine işimize konsantre olup, çözümler üreteceğiz. Hep koşacağız ve koşturmaya da devam edeceğiz. Kimsenin kuşkusu olmasın ki, AK Parti var olduğu sürece, hizmetin sonu gelmeyecektir” dedi.

TURİZMİ HAREKETE GEÇİRECEĞİZ

Olmaz ise olmazımız turizm olacak, çünkü emellerimize ulaşmanın yolu turizmden geçiyor.  Tüm planlarımızı turizm üzerinde kurup, başlatacağız. Yılda 3 milyon ziyaretçiyi ağırladık. Bu rakamı 2 ya da 3 katına çıkarmalıyız. Elimizdeki madeni iyice işlemeliyiz. Bu nedenle ciddi anlamda adımlar atacağız. Samsun-Artvin arası planladığımız Yeşil Yol projesi ile de yaylalarımızı birbirine bağlayacağız. Ardından devamı gelecek. Kentsel dönüşümlere de ağırlık vererek Trabzon’un kıyı köşesini açıp, şehri yeni yaşam alanlarına kavuşturacağız. Sonra Yol-Tünel, kaliteli otellerle hizmet vermeye başlayacağız. İşsiz gençlerimizi de meslek edindirme kurslarımız ile sektörüne hazırlayacağız.

MAÇKA VE ZİGANA TÜNELLERİ ÖNEMLİ

Sadece 1 yılda Sümela Manastırı'nı 500 bin turist ziyaret ediyor. Trabzon'un yeni doğan evladı olarak turizm konusunda ki yatırımlar hız kazanacak. Bölge için önemli olan Zigana Tünelinin ihalesi de 29 Ocak'ta yapılmıştı ancak 18 firmanın ön yeterlilik aldığı ihale, 1 firmanın itirazından ötürü kurul kararı bekleniyor, Maçka tünelinin yüzde 50'si tamamlandı. Yeni Zigana tüneli yol kotunu 500 metre aşağı çekerek iklimsel ve fiziki zorlukları en aza indirmenin yanında hem İpekyolu Ticaret Hattı'na önemli kolaylık sağlamış olacak hem de bölge turizmi için de büyük bir fırsat olacaktır.

ŞALPAZARI

İSKENDERLİ YOLU 2017'DE TAMAM

Şalpazarı-İskenderli yol çalışmalarını bizzat takip ediyorum. Bu yol 2017 yılında her şeyiyle bitmiş olacak.

Ayrıca Sisdağı'da bölge turizmi için önemli bir nimettir. Buradaki turizm faaliyetlerini arttırmak için yapılacak çalışmaları da yakinen takip edeceğim.

"BELEDİYEMİZİN KENDİ BÜTÇESİ İLE
TRABZON
'UN PROJELERİNİ GERÇEKLEŞTİREBİLMESİ ÇOK ZOR"

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin bütçesi ile Trabzon'un projelerini gerçekleştirebilmesinin çok zor olduğunu belirten Aykan, "Kanuni Bulvarı bittikten sonra şehrimizin görünümü de değişip, trafiği de rahatlatacak. Bulvarın bitimine yakında Güney Çevre Yolu'nun çalışmalarına başlayacağız. Kanuni Bulvarı gibi Tren Yolu, Havalimanı 2. Pisti ve kentsel dönüşümleri de tamamlayıp şehrimizi yeni ve rahat yaşam alanlarına kavuşturmalıyız. Belediyemizin kendi bütçesi ile Trabzon'un projelerini gerçekleştirebilmesi çok zor. Belediyelerimize daha fazla kaynak ayrılmalı. Büyük projelerin takibi için yeterli bütçeye sahip değiller. Yeni bir yapılanma ile yerel yönetimlerimizi ayağa kaldırmamız lazım. Eğitim olmaz ise olmazımız olmalı. Trabzon insanının eğitime vermiş olduğu önemi masaya yatırmalıyız. Nerede ne seviye de olduğumuzu gözden geçirmeliyiz. Farklı illerde insanlar banka kredilerine çocuklarını okutabilmek için başvururken, bizde ise ev ya da araba alabilmek için başvuruyor. Çocuklarımızın eğitimi için ebeveynlere çok önemli görevler düşüyor. Evlatlarını doğru yönlendirip, daha çok eğitimlerine konsantre olmalarını sağlamalılar, çünkü geleceğimiz için global değil; uzman kişiler yetiştirmeliyiz. Bu makam yüce Türk milletinindir. Biz sadece onların hizmetkarlarıyız" dedi.

KÜÇÜK DEĞİL; BÜYÜK HEDEFLERLE YOĞRULACAĞIZ

"Büyük hedefler ile yoğrulup; küçük hedeflerde boğulmamalıyız" diyen Aykan, "Enerjimizi doğru yönde kullanıp, büyük projeler için kullanmalıyız. Ben de bölgemize ait tüm projelerin takipçisi olacağım. Küçük projeler ile değil; büyük projeler ile ilgileneceğim. Bu seçimler bizim için seçimlerin Ana'sı ve Milat'ı olacaktır. 1 oya bile ihtiyacımız olacak. Devletimizin mahremine inerek dinleyip, dinlediklerini de servis eden kişileri, bağımsız, kendi ayakları üzerinde durarak sürekli büyüyen, dünyadaki mazlumların dostu olan Ak Parti'nin varlığı rahatsız etmiştir. Kültür yozlaşmasına sebebiyet verenlere ve özgürlük ile rezilliği birbirine karıştırıp istikrarlı gidişatımıza, düzenimiz ve huzurumuzu bozmak isteyenlere fırsat vermemeliyiz. 'Ondan muhtar bile olmaz' dedikleri Sayın Cumhurbaşkanımızın varlığından ve ülkemizin geldiği noktadan mutsuzluk duyan insanlar, şimdi ne yapacaklarını iyice şaşırmış hale geldiler. Milletin iradesine saygı göstermeyen bu kişiler yeni yeni hesaplar yapmaya başlayıp, sırtı yatak yüzü görmeyen mazlumların liderini 'nasıl ederiz de aşağı alırız' projeleri üretmeye başladılar. Türkiye'de bir çete düzeni kurup, 'Ne tür fesatlıklar yaparız' gayesi içinde harıl harıl düşünmektedirler" ifadelerini kullandı.

AK PARTİ ÜLKEYİ BATAKLIKTAN KURTARMIŞTIR

AK Parti'nin ülkeyi bataklıktan kurtardığını söyleyen Aykan, "Partimiz ülkeyi bataklıktan alıp; ummanlara açmış, halkın vicdan terazisinde karşılığını almış idealist insanların bir araya geldiği büyük bir gemidir. Bizim için hizmet yolunda aday adayı olmuş tüm arkadaşlarımız birer kıymettir. Bu bir hizmet mücadelesidir. Ülkemiz bugün ve geleceği için ne tür mücadeleler verdiğimizin kitabını okuyacak olan gelecek kuşaklar, duacımız olacaktır. Artan oylarımız ortaya ne kadar doğru politikalar koyduğumuzu göstergesidir. Milletimizin emanetini hiçbir zaman ayaklar altına almayarak, bize güvenenleri mahcup etmedik. Milletimiz bize yasakları kaldırıp, yoksulluk ve yolsuzluğun üzerine gitmemiz için oy verdi. Bizde milletimizin isteğini yerine getirmek için partimizin ilkelerinden taviz vermeden gerekeni yaptık. Başkanlık sistemi şart oldu. Çift başlılık yönetim ve koalisyon sistemi yerini tek bir kişiye bırakmalı. Milletin seçtiği isim lider olup, ülke tek bir elden yönetilmeli" şeklinde konuştu.

Tecrübeli siyasetçinin son sözleri ise her zaman siyasetin en önemli unsurunun güven duygusu oluğunu belirtmesiydi. "Siz milletinize güven verirseniz, karşılığını alırsınız. Bu şehir beni 2 kez belediye başkanı, 2 kez de milletvekili  seçmiştir. Tekrar ihtiyaç duyuldu, koştum geldim. Hiçbir zaman görevden kaçmadım, kaçmayacağım da. Memleketim için milletimiz teveccüh eder ve Ankara'da uygun görürse göreve hazırım" dedi.

MERHUM SAVCIMIZ NEYI GÖRDÜĞÜ İÇİN ŞEHIT EDİLDİ?

-DHKPC örgütünün batıyla bağlantısı nedir?
-Kimlerin finansı ve desteğini alıyor?
-Avrupa Gladyosu operasyonun neresinde?
-Savcımız hangi bilgilere yaklaşmıştı?
-Gezideki teröristler neden yine sahnede?
-Gezi medyası neden saçmalıyor?
-Hürriyetin Almanya bağlantısı ne anlama geliyor?
-Öldürülen kadın gezide de faal miydi?
-Seçim öncesi düğmeye kimler bastı?
-Erdoğan'a hangi mesaj verilmek isteniyor?
-Özellikle Almanya Erdoğan'dan neden rahatsız?

Tabi, tüm bu soruların cevapları belli ama biz teyakkuzda olmaya devam edeceğiz.