Çalışmalarında vermiş olduğu mesajlar ile gündemin belirleyicisi olan AK Parti Trabzon Milletvekili Aday Adayı Asım Aykan, mesaisine yine sabahın ilk ışıklarıyla başladı.

Aykan güne 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 100. yıldönümü münasebetiyle Trabzon'da düzenlenen etkinlikte şehitler için kuran-ı kerim okunup, dua edildiği İskenderpaşa Camii’ndeki yad programıyla bismillah diyip, kahvaltısını burada dağıtılan kırık buğday çorbası ve peksimet ile yaparak 1915 ruhunu yaşadı.

Sabah namazının ardından şehitler için kuran-ı kerim okunarak dua edilirken, burada bir konuşma yapan deneyimli siyasetçi, Çanakkale savaşının yokluk içinde kazanıldığını belirterek, “Dönemin şartları düşünüldüğünde, adeta imkânsızın başarıldığı Çanakkale Deniz Zaferi’nin aziz milletin birlik ve beraberlik ruhuyla yazdığı bir destan” olduğunu ifade etti. Zaferin sonuçları itibarıyla, dünya tarihini etkileyen bir dönüm noktası olduğunu kaydeden Aykan,

“Çanakkale Zaferi, Türk milletine büyük bir onur ve güven kazandırmıştır. Bu zafer aynı zamanda, milletimizin kahramanlığı, azmi, iradesi, cesareti ve vatan sevgisinin yanı sıra, harp sahasında bile düşmanından esirgemediği merhametini ve şefkatini de tüm insanlığa örnek olacak şekilde ortaya koymuştur. Çanakkale Savaşları, bir kahramanlık abidesi olmakla birlikte, savaşan ülke ve milletleri birbirine yakınlaştıran yönüyle de dünya tarihinde müstesna bir yere sahiptir. Milli mücadele ruhunun ilk meşalesi Çanakkale’de yakılmıştır, Bu vatan için canlarını seve seve veren şehitlerimiz, emsalsiz özverileriyle, milletimizin değerlerinin ne kadar sağlam ve güçlü olduğunu tarih boyunca kanıtlamış, düşmana sıkmak istedikleri boğazın Çanakkale olduğunu.hatırlatmıştır.Bizler de bu şuurla, şehitlerimizin emanetine kararlılıkla sahip çıkarak, ülkemizi geleceğe en güçlü şekilde taşımak için çalışıyoruz. Birlik ve beraberliğimizi, dayanışmamızı koruduğumuz sürece inanıyorum ki, yarınlarımız daha güzel ve daha parlak olacaktır” dedi.

Ardından Trabzon Valiliği’nin Hamamizade Kültür Merkezinde düzenlemiş olduğu  “Çanakkale Şehitlerini Anma” programına katılan usta siyasetçi, gözyaşlarının sel olup, aktığı programda duygu dolu anlar yaşadı.

Mevzu Çanakkale olunca iş güç düşünmeyen usta siyasetçi, ,  gününü Bahçecik Mehmet Akif Ersoy Camii’nde, yatsı namazına istinaden şehitlerimiz için düzenlenen mevlüte katılarak tamamladı.