Jandarma Özel Harekat Birlikleri helikopterlerle Sisdağı Yaylası’na ve çevredeki bazı noktalara indirildi.

Yayla Evlerinde Erzak Bırakmayın
GİRESUN, TRABZON ve Ordu Valilikleri özellikle yaylaları terkeden vatandaşları arkalarında erzak bırakmama konusunda uyarırken, elektriklerin mutlaka kesilmesi istendi. Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde terör örgütü liderlerinden Murat Karayılan’ın ele geçirilen telsiz konuşmalarında Karayılan teröristleri bölgemizde eylem yapamadıkları için eleştirmişti.

Giresun  Bölge Jandarma Komutanlığı, Giresun-Trabzon sınırında bulunan Sis Dağı Yaylası’nda terör örgütünün Karadeniz Bölgesi’nde muhtemel kış üslenmesine karşı tedbir amaçlı operasyon düzenledi. Helikopterlerle Jandarma Özel Harekat (JÖH) birlikleri Sis Dağı Yaylası’na ve çevredeki belirlenen bazı noktalara indirilirken, vatandaşlar da evlerinde erzak bırakılmaması konusunda uyarılıyor.

PKK terör örgütünün Karadeniz’e inerek kış aylarını burada geçirmesi ihtimaline karşılık, Giresun İl Jandarma Bölge komutanlığı harekete geçti. Bölge Komutanlığı, özel harekat timlerini helikopterlerle Sis Dağı Yaylası’na indirirken, geniş çaplı arama ve tarama operasyonları düzenliyor. Sis Dağı Yaylası’ndaki göçerlerin tamamına yakını ise dün yayladan Şalpazarı ve Eynesil’deki köylerine indi.

Birlikler, yaylalarda halen kalmakta olan vatandaşları da ‘evde erzak bırakılmaması’ noktasında uyarırken, bölge illerin valileri de yaptıkları açıklamalarla vatandaşları uyardı.

MURAT KARAYILAN
ELEŞTİRMİŞTİ
Geçtiğimiz günlerde PKK Terör Örgütü’nün lideri Murat Karayılan’ın ele geçirilen telsiz konuşmalarında Karadeniz Bölgesi’ne yönelik ifadeleri de yer almıştı. Karayılan, Karadeniz Bölgesindeki teröristleri eylem yapamadıkları için eleştirmişti.

GİRESUN VALİSİ
AÇIKLAMA YAPMIŞTI
Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, terör örgütünün muhtemel eylemlerine karşı daha hassas, dikkatli ve tedbirli olmak zorunda olduklarını belirtirken, terör örgütü mensuplarının bölgede muhtemel kış üstlenmesine karşı istihbarat çalışmalarına ağırlık verileceğini vurgulamıştı. Şahin, "Vatandaşlarımız yaylalardaki evlerinde erzak bırakmasın. Kışın kullanılmayan yayla ve obalardaki elektrikleri kessinler " şeklinde uyarıda bulunmuştu.

İlçelerin daha güvenli hale getirilmesi amacıyla MOBESE çalışmalarına ağırlık verdiklerini söyleyen Vali Şahin, köy muhtarlarını da uyararak "Köylerinizde gördüğünüz yabancıları mutlaka anında güvenlik birimlerine bildirin, köylerdeki sorumluluk sizlere ait” demişti.

ORDU VALİSİ DE UYARMIŞTI
Vali Düzgün, ise, "Yaylalarda erzak bırakılması belki kışın kimsenin aylarca uğramadığı bu evlerde suç örgütü mensuplarının barınmaması için önemli olduğunu düşünüyoruz. Buralarla ilgili kontrollerimiz devam ediyor" şeklinde açıklama yapmıştı.