61SAAT HABER SERVİSİ - HASAN TÜNCEL - İmamoğlu’nun ASKF’nin düzenlediği bayramlaşmaya katılması ile ilgili olarak Erdem, “Her yıl geleneksel olarak TÜFAD, Saha Komiserleri Derneği, Hakem Derneği ve ASKF ortaklaşa bayramlaşma yapıyoruz. Her zaman bütün üst düzey bürokratlar, bakanlar, milletvekilleri geliyordu. 
Ekrem İmamoğlu’nun da Trabzon’da mitingi vardı. Sporun içinden gelen biri. Trabzonspor’da yöneticilik yapmış, amatörde futbol oynamış, kalecilik yapmış arkadaşımız. Biz istiyoruz ki  Trabzonspor camiası bütün olsun herkesi kucaklasın” dedi. 

İMAMOĞLU, TRABZONSPORLUDUR
İmamoğlu’nun Trabzonspor’un bayramlaşması ertelenince yaptığı açıklamalar sorulduğunda ise Erdem, “Ben izlemediğim için yorum yapmak istemiyorum ama, miting vardı mitingden sonra döndü. Trabzonspor’un bayramlaşmasına saat uygun olsaydı mutlaka geleceğine inanıyorum. Bize de saat uygun oldu. Yarım saatlik boşluk vardı. Biz bayramlaşmayı 11:30’da yaptık. Miting 14:00’daydı. Yarım saatliğine uğradı. Trabzonsporludur, Trabzonspor’a ilerde de büyük hizmetleri olacaktır. Burada olsaydı Trabzonspor’un bayramlaşmasına da katılacağını düşünüyorum” diye konuştu. 

YAVUZ SELİM, OLMAZSA OLMAZIMIZDIR… 
ASKF’nin yeni sezonda neler beklediği ile ilgili olarak ise Erdem, özellikle Yavuz Selim Futbol Sahasının önemine dikkat çekti. Suanda harap halde bulunan TOKİ tarafından yıkılan Yavuz Selim Sahası ile ilgili olarak Erdem, "Tesisler yönünden sıkıntılarımız var. Özellikle Yavuz Selim’in bir an önce netleşmesi gerekiyor. Çünkü Yavuz Selim’i yok olduğu zaman bütün futbolu Trabzon’da bitiririz. Ne Trabzonspor olur, ne ASKF olur ne hakem buluruz, ne de spor taban birliklerinden birini buluruz. Bizim için olmazsa olmazlardan biri de Yavuz Selim Futbol Sahasıdır. 

BELEDİYE MECLİSİNDE GÖRÜŞME OLACAK
Yavuz Selim’in tekrar kazanılmasından yanayız. Bazı girişimlerimiz var. Önümüzdeki hafta belediye meclisinde bununla ilgili görüşme olacak. O konuda gerekli açıklamalarımızı yapacağız. Yavuz Selim olmazsa olmazımız. Eğer Yavuz Selim’i ve bir kaç tesisi spor yapabilme olacağına kavuşturabilirsek spora hareket getiririz” dedi. 

10 YIL BOYUNCA DESTEK ALAMADIK
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ile ilgil ide konuşan Erdem, "Semt sahaları konusunda projelerimizi Büyükşehir Belediye Başkanımıza sunduk. İyi bakıyor. Eski Belediye Başkanımızdan çok iyi bakıyor. Orhan Fevzi Gümrükçüoğu’ ndan 10 yıl boyunca destek alamadık. Amacımız gençlerimizi; internet kafelerden, alışkanlıklardan, madde bağımlılığı ile ilgili alışkanlıklardan uzak tutmak. Bunun yolu da spordan geçiyor. Semt sahaları, futbol sahası projelerimiz var. Sıcak baktı. Bundan sonra ki süreçte birlikte irtibat halinde güzel şeyler yapabileceğimize inanıyorum. 10 yıl boşa geçti” diyerek yanıtladı. 

GENÇLERİN HİZMETİNE SUNULMASI LAZIM
Semt sahalarının son durumu ile ilgili olarak ise Erdem, "Trabzon’un puanda doğusunda, batısında, merkezinde bazı atıl alanlar var. Belediyeye, milli Emlak’a ve resmi kuruluşlara ait. Bu alanların değerlendirilmesi gerekiyor. Gençlerin hizmetine sunulması lazım. Spor lisesinin önündeki futbol sahası kullanılmıyor, bunun kullanılması lazım. Bazı okulların önünde ki alanlar kullanılması lazım. Boş alanlar var” dedi.