Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Trabzon Şube Başkanlığı ''Risk alma önlem al'' adlı bir eğitim semineri gerçekleştirdi.


Bu konuda bir açıklama yapan Trabzon Şube Başkanı İbrahim Beşir; ''Derneğimizde her meslek grubundan iş insanı bulunmaktadır. Bu anlamda herkes kendi dalında her hafta bir mesleki sunum yapmaktadır.'' dedi.

Sigorta ve sigortacılıkla ilgili bir sunum yapan Askon Şube Başkan Yardımcısı Bilal Aydemir, ''Risk alma önlem al'' adlı sunumunu gerçekleştirdi.

Bu konuda hem araç sigortaları hem de sağlık sigortaları ile ilgili bilgilendirmede bulunan Bilal Aydemir şöyle dedi; Türkiye tüm dünyanın göz bebeği olma yolunda önemli, adımlar atmaktadır. Bu konuda da özellikle her yıl artan turist sayısı önem arz etmektedir.

Bundan dolayı Ülkemize gelen her bir Turist ’in Sağlık güvenliği de önemlidir. Bu konuda çok önemli adımlar atılmıştır. Bunlardan bir tanesi de yurdumuza ayak basan Turistin anında kendini sigortalaması onun kendi ülkesinde gibi muamele görmesi demektir.

Yani, Devlet Hastahanelerinde her türlü sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak faydalanmasını sağlıyor.

Sigortanın her çeşidi bireye ayrı bir güvence verir. Kişinin daha bağımsız daha özgürce ve daha özgüvenli hareket etmesini sağlar.

Araç sigortalarında da durum aynıdır. Kasko kaza anında her iki tarafında masraflarını karşılarken, Trafik sigortası sadece karşı tarafın masraflarını belirli bir oranda karşılamaktadır.

Bundan dolayı “Önlem” almada fayda vardır dedi. Hayatın her safhasında Risk vardır. Bun Riskleri minimize etmek bizlerin elindedir.'' sözlerini ifade etti.