BİRLİK OLMALIYIZ

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği Trabzon Şubesi kahvaltıda bir araya geldi. ASKON Trabzon Şube Başkanı Yılmaz Karadeniz kahvaltıda açıklamalarda bulundu. Karadeniz; “Bizlere, diğer sivil toplum kuruluşlarına ve üyelerine, sanayicilere ve devletimize bu nokta da büyük sorumluluklar düşmektedir. STK’lar, sanayiciler ve devlet olarak; bir araya gelerek birlikte çözüm üretmeli birlikte hareket etmeliyiz” dedi. 

ASKON Trabzon Şube Başkanı Yılmaz Karadeniz toplantıda yaptığı açıklamada; “Yakın zamanda bölgemizde meydana gelen Sel felaketinde yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allahtan rahmet ailelerine ve yakınlarına baş sağlığı ve sabır diliyorum. Afette gösterdikleri çaba ve ilgiden dolayı Öncelikle Başbakan Yardımcımız Sayın Nurettin Canikli Beye, İç işleri bakanımız Sayın Süleyman SOYLU ’ya, değerli Trabzon milletvekillerimize, Değerli Trabzon Valime, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ilçe belediye başkanlarımıza, TİSKİ Genel Müdürümüze, yardımsever ve fedakâr vatandaşlarımıza teker teker teşekkür ederim” dedi. 

AKTİF VE ÖNCÜ OLMALIYIZ

Yılmaz Karadeniz Sivil toplum kuruluşlarının amacının aktif ve öncü olması gerektiğini ifade ederek; “ Kardeşlerim; Sivil Toplum kuruluşlarının yegâne amacı gerek ülkemiz de gerekse de kendi bölgelerinde gelişen tüm sorunlara ışık olmaktır, çözüm ve öneriler üreterek hiçbir fedakârlıktan kaçınmamaktır. Bulundukları bölgelerde hemen hemen her alanda aktif ve öncü olmaktır. Dernek ve dernekçiliğin, STK’ların ülkemizde aslında ne kadar önemli bir yeri olduğunu geçmekte olduğumuz bu zorlu süreçte daha da iyi görmekteyiz. STK’ların, Sanayicilerin ve devletin bir araya gelerek birlikte hareket ermesi gerektiğini ifade etti. Karadeniz şunları kaydetti; Bizler Ülkemizin farklı bölgelerinde kurulu olan Derneklerimizle; Hem ülkenin hem de bulunduğumuz bölgelerin; Siyasi, ekonomik ve kültürel sorunlarına en doğru çözümleri üretmek gibi önemli bir Misyonu kendimize ilke edindik. Bir nevi sanayici, halk ve devlet arasında ki o hassas bağı kurmak gibi büyük bir yükün altına girdik. Hele ki ülkemizin geçmekte olduğu bu zorlu süreçte ASKON Üyeleri olarak bu sorumluluğumuz ve üzerimize düşen yük daha da artmaktadır. 

BİZLERE BÜYÜK SORUMLULUK DÜŞÜYOR

Karadeniz, herkese büyük sorumluluk düştüğünü belirterek şunları kaydetti; “Bizlere, diğer sivil toplum kuruluşlarına ve üyelerine, sanayicilere ve devletimize bu nokta da büyük sorumluluklar düşmektedir. STK’lar, sanayiciler ve devlet olarak; bir araya gelerek birlikte çözüm üretmeli birlikte hareket etmeliyiz. Birliğe, bir olmaya en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde; Din, dil, ırk ve mezhep farkı gözetmeksizin; birbirimize her zamankinden daha da sıkı sarılmalıyız. 15 Temmuz Darbe Kalkışımı’nın ardından zedelenen ekonomimizi yeniden şahlandırmak için; Devletimizin hizmet sektörü başta olmak üzere tüm sektörlere iç ve dış piyasalarda rekabet edebilme olanağı sağlamalı, bunun yanın da yerli üretim ve yerli yatırımların önünü açarak; teşvik ve desteklerle sanayicileri kollamalıdır.”