Toplantıya ASKON Tüm üyelerinin yanı sıra Eski Genel başkan Yardımcısı Yılmaz Karadeniz, İş Adamı Mehmet Çelik, Hikmet Alibeyoğlu, Yusuf Rizeli ve Halis Güneş de katıldı.

Toplantının açılışını yapan ASKON Trabzon Şube Başkanı İbrahim Beşir, 2018 yılı içerisinde yapmış oldukları faaliyetleri aktardı.

Beşir konuşmasında;

Ülkenin kalkınması için Ekonominin olmazsa olmazlarından olan, Üretim, İstihdam ve İhracatın olması gerekliliğine vurgu yaptı.

ASKON ve ASKON gibi derneklerin şu anda ülkemizin ekonomisine daha çok katkıda bulunmaları gerektiği kanısındayım.

Her sanayi iş kolunun bir AR-Ge sinin olması ve gelirinin belirli bir kısmını bu çalışmalara aktarması yapmış olduğu işi daha da ileriye taşıyacaktır.

Ayrıca Devlet kademelerinde görev alan her bir bireyin görevini harfiyen yerine getirmesi gerekir.

Artık bu yolsuzluk ve Rant beklentilerinden bıktık. Helal kazanç, Haklı Zenginlik ilkesi üzerinde durulması, bu iki sloganın (Helal Kazanç, Haklı Zenginlik) Milli Eğitimde bile gündeme alınması “Ders “ olarak okutulması kaçınılmazdır.

Teşkilatlanmadan sorumlu başkan Göksal Bankoğlu’da 2019 yılı içerisindeki yapacak oldukları faaliyetleri aktardı.

Daha sonra, İş adamı Yılmaz Karadeniz, Ülkenin şu anda bir krizden geçtiğini, faiz ve döviz cinsinden borçlanma yapılmaması gerektiğini ifade etti,

İş adamı Halis Güneş, Bizler şu ana kadar birçok krizler atlattık, Allaha şükürler olsun ki; hepsini sabır me metanetli bir şekilde atlattık. Her krizin karşısında alınacak olan tedbirler vardır. Bunları iyi tespit edip ona göre yönetmek lazım. Her iş kesimi kendi bildiği işi yapacak ve kapasitesi kadar işi çevirme gayreti içerisinde olacaktır. Şu anda fazla açılmanın zamanı değildir. En büyük tesellimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın yanımızda olasıdır. Dedi.

Daha sonra, ASKON ailesine yeni katılan, Halis Güneş, Mehmet Çelik, Murat Bekar ve Veysel Özdemir’e rozetleri takıldı. Toplantı, dilek ve temennilerle sona erdi.