AK Partili Enes Aslan Elektirik Mühendisler Odası Başkanlığına aday olan Pof. Dr. İsmail Hakkı Çavdar'a tepki gösterdi.

Enes Aslan yayınladığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Bildiğiniz üzere bu sıralar meslek odaları seçimleri yapılıyor. Ben de bir Elektrik Mühendisi olarak, Elektrik Mühendisleri Odası üyesiyim. 
Öncelikle altını çizerek odaların siyasi değil mesleki kuruluşlar olduğunu vurgulayalım ki yazdıklarımızı farklı mecraya çekmesinler. 
Ancak Odaya aday olan Çavdar Hoca dün bazı açıklamalar yapmış. Neresinden bakarsanız tutarsız olan bu açıklamaların siyasete bulaşan kısımlarını EMO üyelerinin yanıltılmalarını engellemek adına değerlendirme ihtiyacı hasıl olmuştur. Diğer eleştirilere zaten ilgili kişiler cevap verir.
Zira hoca, kendisinin iyi bir sol görüşlü olduğu bilinmesine rağmen sırf milliyetçi ve muhafazakar üyelerin oyunu almak için açıkça Cumhurbaşkanımızın ve Ak Parti'nin kullandığı 2023,2053,2071 projelerinden bahsederek resmen üyelerle dalga geçmiştir. Değerli Hocam, sen de benim hocamsın ve sana hocam olarak saygım var, ama bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? Senin neyine 2023,2053,2071! Senin ortak hayallerin ancak kılıçdaroğlu'nun hayalleri ile bir olabilir. Bu açıklamayı diğer aday olan ALTAŞ Hoca yapsaydı, işe siyaset bulaştırdı diye ortalığı yaygaraya verirdin.
Ancak sana da kızmıyorum. Zira böyle konuşmanı sana söyleyenleri de biliyorum. Demek ki sırf odayı kazanmak adına baskı altında kalmış olmalısın ki seni böyle TAKİYYE yapmaya yönlendiren bir sebep olsun. Çavdar Hoca, halbuki kendi dünya görüşleri ile açıkça çıksa bu tip inanmadığı şeyleri söylemeden gönlünden geçeni söyleyerek aday olsa kendisini hiç eleştirme gereği duymaz, kendi görüşlerini savunuyor derdik. Ama Hocam, arkandaki bir kaç öyle görünüp böyle davranan kişilerin(samimi olanlara saygımız var) gazına gelerek bu tarz konuşma.
Çık açıkça söyle...EMO Genel Merkezi beni destekliyor de! Nükleer'e karşıyız de...İHA'ya karşıyız de...Mesela 20 küsür yıldır gericilerinden(!) elinde bulunan odayı alacağız, mesela alkolü de serbest yapacağız de...Mesela Türkiye'nin Kudüs diye bir derdi yok de...Seni yukarıdan destekleyenlerin diliyle konuş bari...
Bazı Siyasi büyüklerimiz Trabzon'a geldiğinde onu karşılamak için sıra bekleyen ama arka taraftan onunla olmayanların gazına gelme...Biz onların kim olduğunu da çok iyi biliyoruz. Onlar da bizi bilsin.