61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzonspor’un hakkının yendiğine vurgu yapan Atakan Aksoy; “Dün Trabzonspor ciddi bir şekilde katledildi. Sadece Trabzonspor değil, Trabzon mağdur edildi, Türk futbolu mağdur edildi” dedi.

Trabzonspor’un son dönemde çok güzel bir başarı ortaya koyduğunu kaydeden Aksoy; “ Trabzonspor kendi alt yapılarından yetiştirdiği gençler ile büyük bir başarı ortaya koydu, futbolun endüstri olduğu bir ortamda ciddi bir marka değeri söz konusu. Trabzonspor dün çok ciddi bir hasara uğratıldı, böyle büyük bir başarı yakalama potansiyelini elde etmiş olan bu gençlerin duygularıyla oynandı” sözlerini kaydetti.

100 Milyon Euro zarara uğradı!

Dün oynanan ve hakemin yanlış kararlarının damga vurduğu maçta Trabzonspor’un ekonomisini kaybettiği belirten Aksoy; “dün Trabzonspor bana göre 100 Milyon Euro kaybetti, dün akşam güzel bir motivasyonla Trabzonspor sakatları olmasına rağmen bu maçı alabilirdi, ama büyük kayıplar yaşandı hem maddi anlamda hem manevi anlamda. Manevi anlamda kayıplar daha büyük, şundan dolayı 18 yaşında bu başarıyı sağlamış bu gençler daha zevkli, daha güvenli futbolun içinde bulunarak kendilerini daha iyi noktalara taşıyacaklardı bu kırılganlıkların yaşanmaması gerekiyor, Trabzon’un bu maalesef bu anlamda duygularıyla oynanıyor bu anlamda hep kaybeden Trabzonspor oluyor” açıklamasında bulundu.

Avni Aker’in yıkılması üzücü bir durum

Açıklamalarında Avni Aker’in yıkılmasından bahseden Aksoy; “Stadımızın yıkılması da çok büyük üzücü bir konu. Avni Aker’de Trabzonspor büyük başarılar elde etti, Avrupa’nın devlerini orada yendi dolayısıyla bu kadar güzel bir futbol kültürü olan bir ortamda sporu en ince noktalarına kadar yaşayan bir ilde bu genç insanların hayal kırkları yaşaması gelecek adına çok büyük kaygıları yaşamasına sebep oluyor” dedi.

Spor A.Ş kurulacak!

Belediye başkanı seçildiğinde Spor A.Ş projesini uygulayacağını belirten Aksoy; “Benim çeşitli anlaşmaları oluşturarak, yeniden bu kadar güçlü bir futbol endüstrisi olduğu bir noktada Trabzon’un Avni Aker’i yeniden hak ettiğini düşünüyorum. Orada amatör ruh yaşıyordu insanlar orda gençliklerini yaşamak istiyorlar. İnsanlarımız hangi yaş kategorisinde olursa olsun çocukluklarına giden yolun başlangıç noktası Avni Aker’dir. Dolayısıyla o stadın yıkılması Trabzonspor’un marka değerine büyük bir zarar verdi. Başkan olduğum takdirde Avni Aker’i yeniden yerinde inşa etmek için tüm çözüm yollarını ortaya koyacağımızı söylüyorum” diye belirtti.

Trabzon’da Trabzonspor’un hakları

Trabzonspor’un zararını aşacağını belirten Aksoy; “Trabzon’da Trabzonspor’un haklarının korunması konusunda çok ciddi platformlar oluşturulmasının gerektiğini söylüyorum. Tekrar ediyorum Trabzonspor’un dün akşam hakları çalınmıştır.  Az önce söylediğim gibi Trabzonspor 100 milyon Euro’luk zarara uğradı ama Trabzonspor’un bunu önümüzdeki günlerde aşacağına eminim” şeklinde konuştu