Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Haziran ayı toplantıları bugün yapılan bileşimle devam etti. Trabzon’da dün akşam yaşanan yağan sağanak yağmur sonrasında büyük çapta maddi hasar oluşurken Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde konuyu gündeme taşıyan Başkan Vekili Atilla Ataman, dün akşam çalışma yürüten ekiplere teşekkür etti. 

Ataman, Karadeniz Bölgesinin en büyük alışveriş merkezi Forum AVM’nin çatısında yaşanan sorun üzerinden basın mensuplarını eleştirdi. 
Forum’da yaşanan sıkıntının belediye ile alakası olmadığını kaydeden Ataman, Forum AVM’ye bizzat kendisinin gittiğini söyledi. Ataman, “Turizm değerimize ciddi manada sıkıntı yaratıyor. Ben bizzat kendim gittim gördüm çatısından kaynaklanan yıllara sahi sorun..  Doğru yapılmadığı için oradan sızan suların tavanda ki alçıpan malzemeyi ıslatması nedeniyle çökme var. Forumu “su bastı” gibi değerlendirmeler belediye hizmetlerinde ve kanalizasyon hizmetlerinden oluşmamış. Tamamen orada ki yapım hatasından kaynaklanan durumdur” dedi. 

Bireysel düşüncesi olarak sel felaketinde yapılan haberlerle ilgili basın mensuplarının otokontrol yapması gerektiği gibi bir görüş ortaya koyan Ataman, “Yine de bunu değerlendirirken bazı şeyleri şehre zarar vermeden yazıp çizmemekte fayda var. Yerel medyada “Trabzon’u sel felaket götürüyor” haberleri biraz otokontrol gerektiren haberler olarak değerlendirdik. Bireysel düşüncem. İtfaiyemizin her yere ulaşılabilir taşınması hususunda bilgilendirdik. Şehrin her tarafına ulaşılabileceği lokasyona ulaşması için karar oluştu” ifadelerini kullandı.