61SAAT HABER SERVİSİ

Ak Parti Trabzon’da kongre heyecanı devam ediyor. 

Bugün Şalpazarı ve Beşikdüzü ilçe kongreleri gerçekleştirilecek. Şalpazarı’nda Zeki Çabuk tek liste ile gidilen seçimde yeniden başkan oldu.

Pandemi tedbirlerinin alındığı kongreye, Ak Parti Zonguldak Milletvekili Bölge Koordinatörü Polat Türkmen, Ak Parti Trabzon Milletvekilleri Salih Cora ve Bahar Ayvazoğlu, Ak Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Atilla Ataman, Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Selahattin Çebi, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Hasan Dilekoğlu, Ak Parti Şalpazarı İlçe Başkanı Zeki Çabuk ve yönetimi, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Meryem Sürmen, Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Sefa Küçükali, ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları ve partililer katıldı. 

YAPILANLARI AÇIKLADI

Burada açıklamalarda bulunan Şalpazarı İlçe Başkanı Zeki Çabuk, “Aşığı ve üyesi olduğum Ak Parimize 31 Mart 2014 yerel seçimlerinde 26 Kasım 2017’de Şalpazarı 5. olağan genel kongresinde Ak Parti Şalpazarı ilçe başkanı olarak seçildim. Bu koltuğa oturduk gök kubbede hoş bir seda bırakmaktır. Kesinlikle polemik yapmayacağız. Şalpazarlıyız. Geçimimiz ve geleceğimiz de buraya bağlı. Ciddi bir birlik beraberlik sorunu olduğunu biliyorduk. 30 mahallemizi tek tek dolaştık. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını tek tek not aldık. Mutlaka geri dönüş yaptık. Bir kenara atmadık. Çok güzel çalışmalara imza atıyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 70’in üzerinde oy oranı ile ilçelerimiz arasında en yüksek oy oranını yakaladık. Şalpazarı hükümet konağı bitme aşamasında. 17 bin 395 metreküp ihale yapılarak mahallelere döküldü. Sokak aydınlatma çalışmaları yapıldı. Otobüs seferleri başladı. 3 yıl önce Şalpazarı merkezden su içilmiyordu. TİSKİ tarafından mahallelerimizin su projesi 30 Eylül’de ihaleye çıkıyoruz. Asfalt ve beton yaptık. Halı saha yapımı bitirildi. Bugün kongremizi gerçekleştiriyoruz. Kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

İYİ PARTİ İL BAŞKANINA CEVAP VERDİ

İyi Parti İl Başkanı Azmi Kuvvetli’nin, Ataman’ın sözlerini eleştirmesinin ardından Ataman’dan cevap geldi. Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Atilla Ataman, “Şalpazarı'na çok şey yapılmış. Yetmez. Trabzon'a da yetmez. Ne söz verdiysek Trabzon genelinde ve Şalpazarı'nda içme suyu ve yol problemi yani Büyükşehir Belediyesi’nin asli görevleri olan işler mutlaka süresi içerisinde bitirilecek. 59 yaşında hemşerinizim. Siyasete sadece görevlendirildim, iş yapıyorum. Süre içerisinde süremi tamamlayıp evime dönmenin hesabını yapıyorum o yüzden konuşmalarımı söylediğim sözlerin gençler tarafından dikkatle dinlenmesini istirham ediyorum. Bu memleket bizim bu millet bizim. Sorgulayın biz daha iyisini yapalım. 

Bir konuşmam nedeniyle siyasi partimizin il başkanı bana sataşmış. Ben belediye başkan vekili olarak konuşmuştum kongremizde selamlama konuşması yapmıştım. Arkadaşımız herhalde muhatabını şaşırmış. Siyaset il başkanı tarafından il başkanına karşı yapılır, bize karşı değil. Ancak bana sataşarak popüler olma yolunu deniyor. Hiç tavsiye etmem. Ettiğim laf şuydu. 19 Mayıs 1919’da Atatürk’e sahip çıkmak ne idiyse bugün de Tayyip Erdoğan’a sahip çıkmak odur dedim. Neresi yanlış bunun. Yanlış mı? Sahip çıkmıyor muyuz? Hiçbir fani Atatürk ile mukayese edilemezmiş. Bizim Ak Parti içindeki Atilla Ataman’ın, şahsımın ya da Ak Partililerin Atatürkçülüğünü, milliyetçiliğini sorgulamak kimin haddine düşer? Bu partinin böyle bir sıkıntısı mı var? Ben size bir hatıra anlatayım. Benim büyük dedem rahmetli Atatürk’e gider ve der ki… Paşam biz köyde cami yaptırıyoruz yardım istemeye geldim. Hikaye anlatmıyorum. Atatürk, 5 lira verin hacıya der. Hacı 6 yılda haca gidip dönebilmiştir. Hacı parayı almakta imtina eder. Atatürk sorar, beğenmedin mi hacı? Estağfurullah paşam. Atatürk’e gittim bana 5 lira verdi desem millet bana inanmaz 50 altın lira verdi desem ben hacıyım yalan söyleyemem ben ne yapacağım demiş. Bunun üzerine Vakfıkebir’e telgraf çekilir. Cami inşaatının olup olmadığının bildirilmesi… Cevap gider. 120 usta ile inşaat fiilen devam etmektedir. Atatürk 50 altın lirayı verir. Benim köyümde camiyi yapan Atatürk. Tutacaksınız bizim Atatürkçülüğümü sorgulayacaksınız. Yenisini de yine biz yaptırıyoruz. Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olduğu Türkiye’de yeni camiyi de Allah kısmet etti biz yaptırıyoruz. 

Ak Parti’nin açılımı olmasaydı Eren Bülbül şehit olmazmış. Bu konuda bizim üstümüzde ölü toprağı varmış gibi. Ak Partililer insan ölsün diye değil yaşam olsun diye uğraştı. Eğer o açılım süreci yaşanmasaydı Doğu ve Güneydoğu’da PKK’nın arkasındaki halk desteği kaybolmazdı. O açılım sürecinde biz bu iktidar, barışla, huzurla uğraşırken HDP’li belediyelerin kepçeleri hendek kazardı ve siz HDP’li belediyelerle işbirliği yaparak seçime girdiniz. Bana söyleyebilirler mi… İyi Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı kim bileniniz var mı? HDP’nin Büyükşehir Belediye başkan adayı kimdi? Soruyorum İstanbul’da HDP’liler kime rey verdi. Peki kim kimle ittifak yapmış? Sivas’ın ötesinde vekaleten seçime girenlerin Ak Parti’ye edecekleri tek bir söz yoktur. Ben bu memlekete bir Ak Partili olarak ve Ak Parti iktidarından gördüğüm şey şu… Bu memleketin insanı ölmesin. Diyarbakır'daki anaların çocukları teslim olduğunda Trabzon’daki analar babalar bile mutlu olmuyor mu? Peki bu çocuk teslim oluncaya kadar terörist, teslim olduktan sonra anasının evladı. Terörle mücadele mi istiyorsunuz? Hani Anadolu'dan fenomen bir kardeşimiz diyordu ya anlatmaya gerek yok görüyorsunuz. Terörle mücadele mi istiyorsunuz? Süleyman Soylu size yeter de artar bile kapak olur kapak. Ekonomik terörle mücadele mi istiyorsunuz? 5 yıldır bizimle ilmek ilmek uğraşıyorlar. Ekonomik terörle mücadelede aslan gibi Berat Albayrak size yeter artar bile. Hizmet mi istiyorsunuz? Ben hep 4*4 diyordum 4 bakan 4 milletvekili. Hayır, 5 milletvekili 4 bakan. Polat abi de bizim hemşerimiz. 

Bizim milliyetçilik anlayışımız coğrafidir. Bütün etnik kökenlerin tamamının vatandaşlık bağıyla bu memlekete bağlı olduğu herkesin milliyetçiliğini ve her bir karış toprağı milliyetçi yaparız. Bunu kimsenin sorgulaması ve ölçmeye kalkması ne hakkıdır ne haddidir. Mavi vatan diye bir kavram mı vardı? Biz Ali Şükrü bey ile Topal Osman’ı rahmetle anacak kadar tarihimize sahip çıkmayı biliriz. Ama o Yunanlılara hatırlatmak istediğim bir şey var. Bu memlekete Yavuz’un otağını da Fatih’in otağını da Atatürk’ün otağını da Çepniler korumuştur kollamıştır. Ey Yunanistan sakın Cumhurbaşkanımız hakkında ileri geri laflar etmeye kalkma. Rum Kıbrıs, çıkarması olduğunda bir teyze soruyor yanındakilere. Uşağım Ağasarlı kimin yanında? Teyze diyor Ağasar bizim yanımızda. Ağasar Sayın Cumhurbaşkanının yanında. Harbi kazandık. O savaş kazanıldı. Onlara hatırlatmak isterim bunu. Aklınızı başınıza alın. Sizin nüfusunuz kadar bizim memleketin serserisi var. Akıllı olun akıllı” dedi.

TALEPLERİN BİR ÇOĞUNU TAMAMLADIK

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, “Şalpazarı ilçemizde güzel yatırımlara imza attık. Milletvekili olmadan önce geldiğimde hangi talep varsa bugün bunların birçoğunun hallolduğunu görmenin bahtiyarlığını yaşıyoruz.

Şalpazarı’nda dolaşırken öğretmen evi ihtiyacı var diyen öğretmenlerimize müjde gerçekleştirdik öğretmen evini tamamladı. Belediye binası, hükümet konağı ve kaymakamlık apartman dairesinde hizmet veriyordu.

Şimdi binalarımızı tamamladı. Hükümet konağımız da bitmek üzeredir. Şalpazarı’nın çehresi değişecek. Dere ıslah çalışmaları son sürat devam ediyor. İlçemizde spor bakanımıza teşekkür ediyoruz. Semt sahasının ardından Düzköy mahallesinde de semt sahasının ihalesi yapılacak. Gençlik merkezi kuruyoruz. En önemlisi bir eser bırakmaktır. 7. kongrelerimizi büyük bir coşku ve katılımla gerçekleştiriyoruz.

Sizlere hizmet etmek için siyasete talip olduk. Bu doğrultuda icra etmeye çalışıyoruz. Karşınıza boynunuz bükük çıkmayacağız inşallah. Boynunuzu eğdirmeyeceğiz” diye konuştu.

TEŞKİLATA TEŞEKKÜR ETTİ
Ak Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, “Göreve devam edecek olan ilçe başkanı ve ekibini tebrik ederek bugüne kadar yaptığı çalışmalardan dolayı da teşekkür etti.”

İYİ PARTİ’YE SERT TEPKİ
Ak Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, “İnandığın yolda yürü sloganı ile başladığımız kongrelerimizde 7. olağan kongrelerimiz yapıyoruz. Şalpazarı 6. olağan genel kongresindeyiz. Salgın hastalıktan dolayı sınırlı katılımla kongre yapıyoruz. İçişleri Bakanımız da katılacaktı. Pandemiden dolayı katılamadılar. Atilla Ataman başkanımız ifade etti. Aslında o cevap bize düşerdi. İl başkanı bir şeyler söyledi. Sevgi ölçüyor sanki sayaç bağlamış. Kendisinin daha çok sevdiğini ifade ediyor herhalde. Daha kötüsü yani ha şa teraziyi kurmuş kimin daha kıymetli olduğunu ölçüyor. Onun derdi başka herhalde. Genel başkanları terörist başı ile birlikte kahvaltı yapacaklar ya orada yer almak istiyor sanırım. Yaklaşık 3 yıldır hizmet eden teşkilatımız var. Sadece bunlarla birlikte bu işi yürütmüyor, Gençlik kolları ve kadın kollarımız var. Çalışmalar sonucunda ilçe başkanımızla devama edeceğiz. Bu bir bayrak yarışı. Bayrağı devreden arkadaşlarımız olacak. Aynı şekilde hizmete devam edecekler. Kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Yönetim Kurulu: Zeki Çabuk, İbrahim Aydan, Erdan Demir, Cavit Erata, Muhammet Sağlam, Sanibey Bayraktar, Rüştü Türkmen, Yaşar Hüseyin Ayaz, İsmail Tulümen, Naci Gören, Mustafa Yavuz, Cevat Özdemir, Yusuf Çakır, Seyfettin Demirtaş, İbrahim Kılıç.