CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın “Laiklik anayasadan çıkarılmalıdır” söyleminden sonra, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum'un da, Atatürk’ün isminin Anayasadan çıkartılmasına ilişkin hazırlık yaptıklarını ifade eden söylemine sert tepki gösterdi.

Güngör şunları söyledi: “Saray’da kadrolar her şey gibi Cumhuriyet kurumlarını ve Atatürkçü değerleri yıkmayı kendilerine hedef olarak almışlardır. Şunu iyi bilsinler ki, Cumhuriyet Anayasası ve Atatürkçü ideolojinin tüm kurum ve değerleri, bu toplumun harcıdır, birleştirici gücüdür ve temel direğidir. Hiç boşuna uğraşmayın; sizin üzerinde oturduğunuz Saray gibi, hazırlayacağınız Anayasa da şimdiden hukuksuzdur, temelsizdir ve hiçbir şekilde tasvip görmeyecektir. 

Kaçak oturduğunuz arazinin adı Atatürk Orman Çiftliği, oturduğunuz makamlar Atatürk’ün koltuğu. Satıp savıp özelleştirdiğiniz ve yandaşlarınıza peşkeş çektiğiniz kurumların hepsi Atatürk Türkiye’sinin kurumlarıdır. Atatürk’ü anayasadan silmeye teşebbüs etmek, hatta ideolojisini Anayasamızdan silmek gibi boşa çıkacak anlamsız işlerle uğraşmayın. Bunu yapmaya çalışırsanız, bir gün bu uğraşılarınız kısa sürede geri döner sizi çarpar, neye uğradığınızı şaşarsınız. 

Şunu iyi bilmeniz gerekir ki, gaflet içindeki bir aklın Cumhuriyetin tüm değerlerini borçlu olduğu Atatürk’ü anayasadan çıkarmaya, toplumun harcı olan Atatürk ideolojisini yok etmeye gücü yetmez. Bu kadroların asıl amacı tek adamlık ve başkanlık uğruna, Erdoğan adı dışında hiçbir değerimizi, önderimizi görmezlikten gelmektir. Atatürk'ü sevmeseniz bile, onun ülke ve sizler için yaptıklarını hiçbir zaman unutmayınız. Yaptığınız girişimler ve tüm çabalarınız boşunadır! Ne başkanlık adı altındaki diktatörlük sistemini, ne de Atatürk adını ve gururla savunduğumuz kurumlarını Anayasadan çıkarmanıza asla izin vermeyeceğiz.

Dünyanın hiçbir toplumu ve anayasası, kurucu liderleri ve kurumlarıyla kavga ederek, rejimi her hafta başka bir parti yöneticisinin ağzından tartıştırarak bir yere varamadı. Her tür olumsuz düşüncelerinize ve lekelemenize karşı adı ve mirası tertemiz kalmış Yüce Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm kurumlarını sata sata bitiremeyenler, mirasının üzerine yeni binalarla konmaya çalışanlar, Dünyanın en büyük sarayını yaparak şaşaalı hayat sürenler "Atasız Anayasa" yazacakmış! Boşuna uğraşıyorsunuz. Hiç merak etmeyin, bunları yapamadan iktidarınız sona erecek, bu hayalleriniz bitecek.”