19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basarak kurtuluş meşalesini ateşleyen Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türk gençliğine çok güvendiğini ve genç ruh ile bu mücadelelerden başarıyla çıktığını belirterek “Atatürk'ün Türk gençliğine duyduğu güvenin temelinde, gençlerin Milli Mücadele'nin ilk dönemlerinden itibaren kendisine verdikleri destek bulunmaktadır. Bununla birlikte Cumhuriyetin kuruluş yıllarında da gençler, Atatürk ilkelerinin korunup ayakta tutulmasında önemli roller üstlenmişlerdir” dedi.

Bakkaloğlu açıklamasını şöyle sürdürdü, “Türkiye’de ülke nüfusunun yarısı yirmi yaşın altındadır. Ve bu nedenle Batı Türkiye’den rahatsız olmakta, AB kapılarını genç nüfusundan korktuğu Türkiye’ye açmamaktadır.
Bu önemli gücün bilincinde olmayan iktidar sahipleri, gençlerimizi başkalarının boyunduruğu altına sokma pahasına, büyük tavizler vererek, genç nüfusun Atatürk’ün istediği çizgiden sapmasına neden olmaktadırlar.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu olan Dünya lideri Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk Türk gençliğinin kendisi gibi manevi değerlerine bağlı, dürüst, vicdanlı, akılcı, ileri görüşlü, cesur, mert, mütevazı, adil bir Türk Milliyetçisi gibi yetişmelerini istiyordu.

Gelinen süreçte ülkemiz gençlerine büyük görev ve sorumluluk düşmektedir. Gençlerimiz, batının bize aşıladığı popüler kültürden uzak, ülke meselelerine yakın, dini istismarlara karşı uyanık ve sürekli düşünen bireyler olmadırlar. Gördükleri yanlışları eleştirmeli, düzeltmek için mücadeleci bir ruhla gayret sarf etmelidir.
Türkiye Cumhuriyeti bugün güçlü ise genç nüfus sayesindedir. Ve bu genç nüfusun düşmemesi adına aile bireyleri de üzerlerine düşen görevi imkanları çerçevesinde yerine getirmelidir.

Bu vesileyle büyük Türk milletinin ve değerli gençlerimizin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nı içtenlikle kutluyorum. 93 yıl önce başlattıkları bağımsızlık mücadelesi neticesinde, bizlere vatan kazandıran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; milli mücadele kahramanlarına ve aziz şehitlerimize Yüce Allah'tan rahmet diliyor, muhterem anılarını hürmet ve hayranlıkta yad ediyorum. Milliyetçi Hareket Partisi olarak her platformda gençlerimizin yanında onlarla el ele olduğumuzu bilmelerini istiyorum.
Güçlü Türkiye güçlü gençlikle olur.