Karadeniz fıkralarını hatırlatan olay şöyle gelişti. Atının kaybolduğunu öğrenen Yazıcı kendi çapında aramaya başladı. Yaptığı araştırma sonucunda atının Hopa kent merkezine geldiği için Belediye Zabıtaları tarafından Cankurtaran dağı geçidine bırakıldığını öğrenen Yazıcı, taksisi ile gittiği cankurtaran geçidinde atını buldu.

NASIL GETİREBİLECEĞİNİ DÜŞÜNDÜ
Atını nasıl getirebileceği düşünen Gürsel Yazıcı'nın "karadenizli zekası" devreye girdi. Hem taksisini, hem atı getirebilmek için atı otomobilin arkasına bağladı. Türkiye-Gürcistan arasındaki uluslararası karayoluna çıkarak arkasına bağladığı atı çeke çeke getirmeye başladı. Görenlerin şaşkın bakışları arasında yola devam eden taksiciyi ilçe girişinde polis durdurdu.
PRATİK ÇÖZÜM
Taksi sürücüsünü uyaran ve hayvanı çözmesini isteyen polisler, insaflı davranarak Gürsel Yılmaz'a ceza yazmadılar. Yaşadığı duruma sinirlenen Yazıcı, "Belediye atımı bulmuş bir araca koyarak ölsün diye Cankuratan dağına bırakmışlar. Ben de gittim, buldum. Nasıl getirecektim. Ata binip getirsem araç orda kalacaktı. En kısa pratik fikir olarak aklıma atı araca bağlayarak getirmek geldi. Ben de öyle yaptım" diye konuştu.

KAYNAK: ALİ ZENGİN/AHT