TTSO Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Hasan Kamil Hayali, uluslararası yatırımlarla kurulmuş olan AVM'ler karşısında yerel esnafın düştüğünü söyledi.

Hayali, Trabzon ve çevresinde, iş çevrelerindeki en önemli eksikliğin, ortak iş yapma becerisinin düşüklüğü olduğunu düşündüğünü belirterek, "Bu sebepten yeni dönemdeki en önemli projemiz, fizibilitesi yapılmış alanlarda anonim şirketler kurarak bunları profesyonel bir yöntemle idare etmektir. Bu işi Trabzon ve hatta tüm Türkiye için hayati olarak görüyoruz, çünkü eğer biz bir araya gelip zaten az olan sermayelerimizi birleştirip iş yapamaz isek, büyük sermayeli uluslararası şirketler bölgemize rahatlıkla girip, küçük sermayeli, yalnız iş insanlarımızı hallaç pamuğu gibi atacaklar" dedi.

"Bu gerçeği, bugün bölgemizde uluslararası yatırımla kurulmuş olan AVM'ler karşısında yerel esnafımızın düştüğü duruma baktığımızda çok rahat görebiliyoruz" diyen Hayali, "İşte bunun önüne geçebilmek için Trabzon GGK olarak haftada bir toplanıyor ve toplantıda 'Ne yapsak bölgemize para kazandırırız?' sorularına cevap arıyoruz. Ortaya atılan fikirlerden bir tanesini seçiyor ve o fikirle ilgili fizibilite çalışması yapıyoruz. Eğer fizibilite sonucunda iş gerçekten yapılabilir para kazandırır bir iş olarak görünüyorsa, anonim şirketi kuruyor ve fizibilite raporuyla birlikte ortak arama çalışmalarına başlıyoruz" diye konuştu.